Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poděkujte uklízečce! Lidé si jich neváží, přitom čistota je nezbytnost, tvrdí Kärcher

uklízečka
Kärcher/užito se svolením
 nst
nst

Práce uklízeček a uklízečů není prestižní. Proto se zítra děkuje zástupcům této profese při Thank Your Cleaner Day.

Reklama

Čisté a hygienické prostředí na pracovištích, ve školách, v budovách a na dalších veřejných místech lidé považují za nezbytnost. Uklízečů, uklízeček a jejich práce si ale přesto většinou neváží. V žebříčcích povolání podle prestiže se umísťují na posledních místech.

Vznikla proto iniciativa Thank Your Cleaner Day, jejímž posláním je upozornit na nedocenění pracovníků v úklidových službách. Tato událost má stále větší dosah, ve stejný den se bude děkovat pracovníkům v 50 zemích. A mezi nimi bude i Česká republika. Letošní poděkování úklidovým pracovníkům proběhne ve středu 18. října.

„Moc mě těší, že můžeme i letos formou slavnostní akce se zajímavým programem, občerstvením a dárky alespoň částečně vzdát hold a projevit uznání úklidovým pracovníkům. Jedná se o tvrdě pracující kolegy, kteří svoji práci často vykonávají mimo běžnou pracovní dobu. Často o večerech, nocích, víkendech. Jejich práce navíc není veřejností vnímána, tak jak by si zasloužila,“ komentuje tuto událost Milada Skutilová ze společnosti Kärcher, která se jako spoluiniciátor podílí na veřejné propagaci této akce na mezinárodní úrovni již od prvního ročníku. Zájem Kärcheru o uklízeče je jasný - vyrábí a prodává úklidová zařízení. 

Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR periodicky sestavuje na základě dotazování obyvatel žebříček povolání podle prestiže. Na spodních příčkách se opakovaně objevují profese jako prodavač/prodavačka, pracovník v zemědělství, pracovník ostrahy, stavební dělník a právě uklízeč/uklízečka.

Slavnostní poděkování nominovaným úklidovým pracovníkům a pracovnicím proběhne celosvětově ve středu 18. října. Na organizaci a podpoře Thank your cleaner day v ČR se podílejí také organizace IFMA (International Facility Management Association) a CAC (Česká asociace úklidu a čištění).

Milan Úbl ve svém království, které je plné audiotechniky

Obyčejný byznys: Opravám televizorů se roky vyhýbám, říká elektrotechnik

V Česku je mnoho zajímavých provozů a podniků, prodejen a trhů, které zákazníci milují a majitelé pro ně dělají maximum. Představujeme je na newstream.cz v novém seriálu Obyčejný byznys. Tentokrát se vydáme za odborníkem na opravy a instalace audiotechniky a majitelem firmy DJ Servis Milanem Úblem. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Oslavy různými pohledy umělé inteligence

Novoroční bolehlav bude obrovský. Lidé se odvrátili od kvality k ceně, říká prodejce lihovin

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme