Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínský jedná s německým konglomerátem Thyssenkrupp o koupi podílu v ocelářské divizi

Thyssenkrupp jedná o prodeji podílu v ocelářské divizi Křetínskému
ČTK
 ČTK

Německý průmyslový konglomerát Thyssenkrupp jedná o prodeji polovičního podílu ve své ocelářské divizi českému miliardáři Danielu Křetínskému, uvedl list Handelsblatt s odvoláním na zdroje obeznámené s jednáním. Společnost Thyssenkrupp i Křetínský se podle listu k této informaci odmítli vyjádřit. Důvěryhodný zdroj z Křetínského Energetického a průmyslového holdingu informaci potvrdil.

Reklama

Společnost Thyssenkrupp letos obnovila plán na oddělení ocelářské divize, která je druhým největším výrobcem oceli v Evropě, napsala agentura Reuters.

Zdroje Handelsblattu uvedly, že rozhovory s Křetínským se nacházejí v pokročilé fázi a že k dohodě by se mohlo dospět ještě v letošním roce. Podle listu by si firma Thyssenkrupp měla v divizi ponechat poloviční podíl.  „Nebudeme informaci komentovat,“ řekl mluvčí Křetínského Daniel Častvaj.

Podíl Daniela Křetínského v deníku Le Monde získala společnost NJJ Presse

Křetínského podíl v Le Monde získal mediální magnát Xavier Niel

Podíl českého miliardáře Daniela Křetínského v deníku Le Monde získala společnost NJJ Presse telekomunikačního magnáta Xaviera Niela, informovala agentura Reuters. Nielův holding se zavázal získané akcie převést do fondu na ochranu svobody tisku. List Financial Times cenu transakce odhaduje na 50 milionů eur (1,2 miliardy korun).

Přečíst článek

Daniel Křetínský patří k nejvlivnějším postavám českého byznysu. Ovládá řadu průmyslových, obchodních, finančních nebo mediálních firem v České republice i zahraničí. Časopis Forbes ho v nejnovějším žebříčku řadí na druhé místo mezi nejbohatšími Čechy, jeho majetek odhaduje na 9,2 miliardy dolarů (přes 200 miliard korun).

Hlavní společností Křetínského je Energetický a průmyslový holding (EPH), který je přední středoevropskou energetickou skupinou. Holding vlastní a provozuje zařízení v České republice, na Slovensku, v Německu, Itálii, Británii, Irsku, Francii a ve Švýcarsku. Podniká v těžbě hnědého uhlí, výrobě elektřiny a tepla až po distribuci elektřiny a tepla.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme