Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kauza korupce v nemocnicích pokračuje. Jeden z manažerů se přiznal policii

Jeden z obviněných v kauze zakázek krajských nemocnic se policii přiznal
iStock
 ČTK

Jeden z manažerů obviněných v kauze možného manipulování nemocničních zakázek se policii přiznal. Bude chtít spolupracovat a uzavřít takzvanou dohodu o vině a trestu. Serveru Seznam Zprávy to řekl jeho advokát Radek Ondruš.

Reklama

Policie v případu Krajské zdravotní v Ústí nad Labem a Nemocnice Jihlava začala stíhat deset lidí kvůli podezření z korupce při nákupu zdravotnického materiálu. V pondělí kvůli tomu ve zdravotnických zařízeních zasahovala.

„Můj klient se ke skutku doznal, svého jednání lituje a s policií v plném rozsahu spolupracuje,“ uvedl Ondruš. Podle serveru má manažer, který se policii přiznal, v kauze spíše okrajovou roli. „Jeho vina spočívá v tom, že v případě jedné zakázky pomohl obviněným aniž by z této pomoci jakkoliv profitoval, což jej bohužel nevyviňuje,“ dodal advokát.

Úřad evropského veřejného žalobce, který případ dozoruje, nemůže informace o spolupracujícím manažerovi potvrdit. „Neodhaluje se totožnost ani se nesdělují žádné podrobnosti o osobách zapojených do vyšetřování,“ sdělila Seznam Zprávám mluvčí Paula Telo Alvesová. K osobním údajům se nemůže vyjádřit ani Národní centrála proti organizovanému zločinu.

Španělské rozvědky jsou přesvědčené, že za vraždou dezertéra je Moskva

Za vraždou ruského dezertéra, který nesouhlasil s válkou, stojí Moskva, uvedla španělská rozvědka

Španělské tajné služby jsou přesvědčené, že za vraždou ruského zběha Maxima Kuzminova stojí Rusko. Píše to deník El País s odkazem na své zdroje.

Přečíst článek

Škoda, kterou podezřelí z korupce způsobili rozpočtu Evropské unie při nákupu materiálu pro nemocnice a kterou policie dosud zdokumentovala, činí zatím milion eur, tedy asi 25 milionů korun. Vyšetřování ale pokračuje a škoda může být podstatně vyšší, uvedl Úřad evropského veřejného žalobce. Úřad se případu ujal, protože dodávka části lékařského vybavení pro nemocnice byla spolufinancována Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci programu „Pomoc při obnově soudržnosti a území Evropy“ (REACT-EU).

Soud ve středu poslal do vazby bývalého generálního ředitele ústecké firmy Krajská zdravotní Petra Malého a další čtyři obviněné.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Sídlo ředitelství Krajské zdravotní v Ústí nad Labem

David Ondráčka: Zatýkaní v krajských nemocnicích? Do stejné řeky vstupujeme poněkolikáté

Přečíst článek
Obviněný prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka

David Ondráčka: Branky, body, sekundy a dotace. Roky budovaný klientelismus ve sportu je stále živý

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme