Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

FlixBus chystá globální expanzi. Od investorů na to získal další miliardy

FlixBus, Praha
harry_nl / Creative Commons / CC BY-NC-SA 2.0
 ČTK

Německá dopravní aplikace FlixMobility, která je známá hlavně díky značce meziměstské autobusové přepravy FlixBus, získala od investorů 650 milionů dolarů (asi 13,5 miliardy korun) na další expanzi. Posílit chce zejména v Evropě, ale i v USA.

Reklama

Nové peníze pomohou firmě k dalšímu růstu v době, kdy se její hlavní trhy v Evropě a USA dostávají z pandemie nemoci covid-19 a lidé začínají více cestovat, uvedli zakladatelé firmy André Schwämmlein a Jochen Engert.

Nová investice ohodnocuje celou společnost na více než tři miliardy dolarů (62,6 miliardy korun). Navzdory pandemii se firmě podařilo zvýšit svoji hodnotu, v roce 2019 získala od investorů 500 milionů eur (12,7 miliardy korun), což byl v té době rekord pro německý start-up. Ohodnocen byl na dvě miliardy eur (51 miliard korun).

Firma v tomto investičním kole získala nového amerického investora Canyon Partners. Podpořili ji také stávající investoři - General Atlantic, Permira, TCV, HV Capital, BlackRock, Baillie Gifford a SilverLake.

Zakladatelé uvedli, že FlixMobility v době pandemie omezila služby, zůstala však v úzkém kontaktu s partnery, kteří provozují její značkové autobusy a vlaky. Nyní tak bude moci rychle své služby obnovit.

Získané finanční prostředky investuje FlixMobility do rozšíření sítě s cílem stát se lídrem v Británii, USA a Portugalsku, a rozšířit své vedoucí postavení v Turecku, Francii a východní Evropě. Bude také investovat do vlakových služeb FlixTrain v Německu a Švédsku, uvedla agentura Reuters.

Společnost FlixBus vznikla v Německu v roce 2013 a nyní působí v téměř třech desítkách zemí včetně Česka. Předloni se dohodla na převzetí konkurenčního provozovatele dálkové autobusové přepravy Eurolines. Firma nevlastní autobusy ani nezaměstnává řidiče, své služby provozuje ve spolupráci s regionálními autobusovými společnostmi.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme