Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Belgická skupina KBC, majitel ČSOB, zvýšila meziročně zisk. Dařilo se jí i v Česku

ČSOB
Dušan Kütner / Newstream
 ČTK

Belgická finanční skupina KBC zvýšila ve druhém čtvrtletí v meziročním srovnání čistý zisk na 966 milionů eur (23,4 miliardy korun) z 887 milionů eur před rokem. Přispěl k tomu zejména růst čistých úrokových příjmů. V České republice zisk vzrostl na 276 milionů z 244 milionů eur ve stejném období loni, uvedla KBC, která je mimo jiné vlastníkem ČSOB.

Reklama

Celkový příjem činil 2,78 miliardy eur, to je meziročně o deset procent více. Čisté úrokové výnosy se zvýšily o 13 procent. V České republice se čistý zisk mezičtvrtletně zvýšil o 50 procent. Pomohly vyšší čisté úrokové výnosy a výnosy z pojištění.

Hlavní podíl na podnikání skupiny má Belgie, kde čistý zisk mezičtvrtletně vzrostl o 93 procent na 576 milionů eur. V mezinárodní divizi, která zahrnuje aktivity na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku a v Irsku, se zisk ve srovnání s předchozím kvartálem zvýšil o 77 procent na 190 milionů eur.

Italská vláda po propadu cen akcií bank mírní podmínky výběru daně

Italská vláda mírní podmínky výběru daně, tamní banky postupně umazávají ztráty

Akcie italských bank umazávaly vysoké ztráty, které zaznamenaly v úterý po překvapivém oznámení vlády, že letos jednorázově zavede 40procentní daň z mimořádných zisků bank. Řím se snaží uklidnit nervozitu, kterou svým oznámením vyvolal, argumentuje přitom nutností zachovat finanční stabilitu.

Přečíst článek

Skupina použije 1,3 miliardy eur na odkup svých akcií. Ten začne co nejdříve a skončí příští rok v srpnu.

ČSOB patří společně s Českou spořitelnou, Komerční bankou a UniCredit Bank mezi největší české banky podle výše bilanční sumy. Kromě banky ČSOB je součástí skupiny KBC v České republice také Hypoteční banka, Českomoravská stavební spořitelna, ČSOB Pojišťovna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Factoring, ČSOB Asset Management a skupina Patria.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme