Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Společnosti Aero a Embraer zvýší spolupráci na výrobě letounů C-390

Embraer C-390
ČTK
 ČTK

Aero Vodochody a Embraer zvýší spolupráci na výrobě vojenských transportních letounů C-390.

Reklama

Společnosti podepsaly oficiální smluvní dodatek zahrnující možné navýšení výrobního podílu Aero v programu C-390, zvýšení hodnoty spolupráce a kooperaci při plnění specifických požadavků českého ministerstva obrany na pořízení letounů C-390 pro českou armádu. Embraer je globální letecká společnost se sídlem v Brazílii. Předpokládá silnou celosvětovou poptávku po letadlech C-390, uvedla mluvčí Aera Radka Černá.

Ministerstvo obrany vybralo C-390 pro program Střední transportní letoun a zahájilo jednání o jeho nákupu. Součástí projektu má být zásadní spolupráce s českým průmyslem. Aero spolupracuje s Embraerem od roku 2011. Vyrábí kompletní náběžnou hranu křídla, dveře, nákladní rampu a druhou část zadního trupu letounu C-390.

Ruské aerolinky chtějí zachránit airbus, který přistál se 167 lidmi na poli

Airbus ruských aerolinek, který se 167 lidmi nouzově přistál na Sibiři, chtějí Rusové dál používat

Ruské aerolinky Ural Airlines, jejichž dopravní letadlo muselo v září nouzově přistát i se 167 lidmi na palubě na pšeničném poli na Sibiři, se chystají letadlo opravit a dál ho používat. Nyní přemýšlejí, jak letadlo z pole dostat. Děje se tak v době, kdy na ruské aerolinky dopadají západní sankce, kvůli nimž se do Ruska obtížně dostávají náhradní díly. Západ zakázal dovoz součástek do letadel po ruském vpádu na Ukrajinu loni v únoru.

Přečíst článek

„Jsme rádi, že dnes s námi Embraer prohlubuje spolupráci, a budeme i nadále jedním z jeho nejvýznamnějších dodavatelů. Navíc hodnota této spolupráce s největší pravděpodobností výrazně přesáhne celkovou hodnotu zakázky na pořízení C-390 pro naši armádu, což je příznivá zpráva nejen pro Aero, ale i celý letecký průmysl v České republice,“ řekl prezident Aera Viktor Sotona.

Letoun si kromě Brazílie vybraly Portugalsko, Maďarsko, Nizozemsko, Rakousko a nyní i ČR. Je víceúčelovým vojenským dopravním letounem, který unese 26 tun nákladu. Pohání ho dva proudové motory. Může být vybaven také modulem pro hašení požárů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Důlní stroj u Mostu

Lukáš Kovanda: Český průmysl chřadne. Klesá výroba, počet nových zakázek a propouští se

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme