Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zuzana Čaputová - informace o tématu

Pavol Gašpar

Jméno Gašpar opět na scéně. Slovenskou tajnou službu povede syn policejního exprezidenta

Civilní tajnou službu SIS na Slovensku bude řídit syn bývalého policejního prezidenta a stíhaného poslance vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) Pavol Gašpar. Slovenská média dnes s odvoláním na vyjádření SIS informovala, že Gašpar se stal náměstkem šéfa služby a že s funkcí získal ředitelské kompetence. Ředitele přitom tato zpravodajská služba nemá od loňského léta, kdy ve funkci skončil stíhaný Michal Aláč.

Přečíst článek
Slovenská prezidentka Čaputová pověřila sestavením nové vlády Fica

Čaputová pověřila Fica sestavením nové slovenské vlády, má na to čtrnáct dní

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pověřila předsedu vítězné strany v sobotních parlamentních volbách Roberta Fica sestavením nové vlády. Fico to potvrdil novinářům po schůzce s hlavou státu, od které dostal dva týdny na vytvoření kabinetu.

Přečíst článek
Robert Fico

David Ondráčka: Ficova pomsta ovlivní Slovensko

Slovenské volby jsou otevřené, mohou dopadnout různě podle počtu stran, které se do parlamentu dostanou. Kampaň je divoká, občas si zúčastnění dají po „papuli“. Hlavní otázkou ale je, pokud se Robert Fico stane znovu premiérem, jestli bude jeho hlavní motivací pomsta. A jestli takovou pomstu přežije na Slovensku právní stát.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Zelenskyj přijel na návštěvu Slovenska, kde ho přijala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Zelenskyj se z Prahy přesunul na Slovensko. Perspektiva Ukrajiny je v NATO, řekla Čaputová

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj přijel na návštěvu Slovenska. Odpoledne ho slovenská prezidentka Zuzana Čaputová uvítala na nádvoří prezidentského paláce v centru Bratislavy. Zelenskyj se při své první návštěvě Slovenska od loňské invaze Ruska na Ukrajinu sejde také se slovenským premiérem Ľudovítem Ódorem a předsedou parlamentu Borisem Kollárem. Po společném jednání Čaputové se Zelenským oba vystoupili na tiskové konferenci. Perspektiva Ukrajiny je v NATO, spravedlivý mír musí respektovat územní celistvost Ukrajiny, řekla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Přečíst článek
Prezidentka Zuzana Čaputová se rozhodla krizi vyřešit jmenováním úřednické vlády.

Čaputová zasáhla, Slovensko bude mít úřednickou vládu. Povede ji bankéř Ódor

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová necelých pět měsíců před konáním předčasných voleb oznámila, že po 14. květnu jmenuje vládu odborníků. V jejím čele bude dosavadní viceguvernér slovenské centrální banky (NBS) Ľudovít Ódor. Dosluhující premiér Eduard Heger, jehož menšinovému kabinetu sněmovna loni v prosinci vyslovila nedůvěru, dal svou funkci dopoledne k dispozici. S hlavou státu se neshodl na postupu při řešení situace po rezignaci dvou ministrů.

Přečíst článek
Nově zvolený Petr Pavel vychází ze svého domu první den po volbách

PŘEHLEDNĚ: Světoví lídři gratulují Petru Pavlovi. Podívejte se, co mu přejí

Prezidenti okolních států, ambasády z celého světa, místní politici i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ti všichni již pogratulovali ke včerejšímu vítězství Petru Pavlovi, který se stane příštím českým prezidentem. Zde je výběr gratulací.

Přečíst článek
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová odvolala slovenskou vládu.

Na Slovensku padla vláda. Klíčová teď bude role Čaputové

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pátek odpoledne odvolala vládu premiéra Eduarda Hegera, které sněmovna ve čtvrtek vyslovila nedůvěru. Dosluhující kabinet hlava státu zároveň pověří dočasným výkonem funkce v omezeném rozsahu.

Přečíst článek
prezidentský summit V4 v Bratislavě

Green Deal dostal Evropu na kolena. Může za současnou energetickou krizi, řekl Zeman

Podstatným faktorem energetické krize, tedy cen energií, je takzvaný Green Deal. Český prezident Miloš Zeman to řekl po schůzce s kolegy ze zemí Visegrádské skupiny (V4), do které kromě Česka patří také Slovensko, Polsko a Maďarsko.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme