Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

účty - informace o tématu

Hacker (ilustrační foto)

Muži chtějí vydělat, ženy románek. Kyberpodvodníci jsou stále rafinovanější, říká policejní expert

Kyberpodvodům nyní kralují „výhodné investice“ s vidinou rychlého a bezpracného zbohatnutí. Častěji se podle policejních statistik na takové lákadlo chytí muži, kteří jsou ochotni přesvědčivým podvodníkům poslat i stovky tisíc korun. Ženy zase naletí na „záchranné mise" vojáků, lékařů nebo podlehnou „zamilovaným“ cizincům, kteří se údajně ocitli v nesnázích a potřebují poslat peníze na záchranu. Vloni se tak počet útoků meziročně už ztrojnásobil a celkové škody z kyberpodvodů se v Česku vyšplhaly na částku 1,3 miliardy korun. Jediným lékem, který proti kyberpodvodům pomáhá, je vzdělávání a informovanost klientů, řekla výkonná ředitelka České bankovní asociace (ČBA) Monika Zahálková.

Přečíst článek
Mobilní bankovnictví, ilustrační foto

Jak se vyhnout nevýhodným kurzům? Multiměnové účty umí platby i ve více jak 14 měnách

Přečíst článek

Banky se vrhly na lov klientů mezi mladými. Slibují jim peníze navíc i nejnovější iPhone

Přečíst článek
Stále více Čechů má účet v eurech. Taky o něm uvažujete? Srovnali jsme nabídky bank

Stále více Čechů má účet v eurech. Taky o něm uvažujete? Srovnali jsme nabídky bank

Přečíst článek
placení hodinkami

Platební karta, která se nedá ztratit. Bez elektroniky s ní ale nezaplatíte

Také v České republice stále více bank postupně na trh uvádí virtuální karty, které umožňují lépe si ohlídat třeba platby v neznámých či méně důvěryhodných e-shopech nebo ve streamovacích službách na internetu. Jejich zřízení i zrušení bývá většinou rychlé, docela jednoduché a bez poplatků. Zatím si je ale mohou pořídit jen klienti třetiny oslovených tuzemských bank. Ostatní bankovní domy vyčkávají, jak se nový trend v platbách u klientů bude vyvíjet. Víme, u koho si můžete virtuální platební kartu sjednat i kde zatím budete mít smůlu.

Přečíst článek
UniCredit banka

UniCredit zvýšila úroky u spořicích účtů a termínovaných vkladů až na čtyři procenta

Banka přidává úroky na nových i stávajících účtech, nabízí další služby zdarma.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem.
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů.
Reklama
Reklama
Doporučujeme