Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

tragédie - informace o tématu

Farář Zbigiew Czedlnik

Farář Zbigniew Czendlik: Čím je nebe temnější, tím víc hvězdy záři

Tragická událost, která se ve čtvrtek odehrála, zasahuje nás všechny a zasáhla i mě osobně. Ztráta života je tou největší ztrátou, jakou si můžeme představit, a je mi nesmírně líto, že k něčemu takovému došlo. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Ukrajina v noci na dnešek zničila všech 18 dronů, kterými na ni útočilo Rusko, uvedlo ukrajinské letectvo. Rusko zase informovalo o 25 🚀 raketách, které její protivzdušná obrana zničila nad Belgorodskou oblastí. Píše o tom agentura Reuters.
Americký ministr zahraničí Antony Blinken dnes dorazil na neohlášenou návštěvu Ukrajiny. V Kyjevě se sejde mimo jiné s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským ve snaze ujistit představitele země o pokračující americké 🤝 podpoře země čelící ruské ofenzivě. Informovaly o tom tiskové agentury.
Ruský plynárenský gigant Gazprom by se dlouho mohl potýkat se špatnými hospodářskými výsledky. Kdysi nejziskovější ruská společnost vlastněná Kremlem se potýká se ztrátou evropského trhu, kterou se snaží vykompenzovat domácím trhem a vývozem do Číny. Firma nedávno oznámila roční čistou ztrátu 7️⃣ miliard dolarů (161 miliard korun).
Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres  schválil koncem dubna, již dorazila do země čelící ruské agresi. Podle tiskových agentur to dnes řekl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Washington učiní vše, aby další podporu dostal Kyjev v době sílící ruské ofenzivy co nejrychleji, dodal Sullivan.
Reklama
Reklama
Doporučujeme