Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prezident - informace o tématu

Reklamu na Facebooku a Instagramu zacílil Petr Pavel na široké publikum, zatímco na skupinu úzce definovaných příjemců.

Pavel se na sítích snažil lovit hlasy všude, Babiš cílil na užší skupinu

Reklamu na sociálních sítích Facebook a Instagram v prvním týdnu před druhým kolem prezidentských voleb zacílil kandidát Petr Pavel na široké publikum a ve větším celkovém množství, zatímco druhý postupující Andrej Babiš svou reklamu cílil na skupinu úzce definovaných příjemců. Pavel se zaměřil i na internetu na regiony, kde se mu v první volbě tolik nedařilo, tedy na Ústecký či Moravskoslezský kraj, ale také na Olomoucko či Jihočeský kraj. Babiš zásadním způsobem posílil svou digitální přítomnost ve velkých regionech, jako jsou Středočeský či Jihomoravský kraj. Například na Prahu však cílil Pavel 19 procent placených postů, zatímco Babiš jen 5,5 procenta. Vyplývá to z dnes zveřejněné analýzy vypracované Transparency International ve spolupráci s Asociací pro mezinárodní otázky. Data společnosti sbíraly od 13. do 20. ledna.

Přečíst článek

Trumpovi vrátí účet na Facebooku a Instagramu. Jak s nimi naloží před americkými volbami prezidenta?

Přečíst článek
Petr Pavel, kandidát na prezidenta, apeloval na voliče, aby přišli volit.

Pavel apeloval na lidi, aby volili. Závěr kampaně si začal užívat

Kandidát na prezidenta Petr Pavel věří, že účast ve druhém kole prezidentské volby bude vyšší než v kole prvním. Je podle něj potřeba apelovat na voliče, aby k volbám přišli, pokud jim skutečně záleží na tom, jak bude Česko do budoucna vypadat. Pavel to dnes řekl novinářům na odpolední tiskové konferenci.

Přečíst článek
Petr Pavel, kandidát na prezidenta

Tento týden by Pavel s náskokem zvítězil. Volilo by ho 46 procent lidí, ukázal průzkum

Pokud by se tento týden konalo rozhodující druhé kolo volby prezidenta, ovládl by ho bývalý vysoký představitel armády Petr Pavel. Určitě by ho volilo 46 procent lidí a spíše sedm procent. Pro jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO) by určitě hlasovalo 29 procent a spíše devět procent voličů. Koho budou volit, zatím neví devět procent respondentů. Vyplývá to z průzkumu Data Collect a Kantar CZ pro Českou televizi.

Přečíst článek
Prezident Miloš Zeman udělil milost Janě Nečasové.

Kajínek, Balák a nyní Nečasová. Zeman udělil další kontroverzní milost

AKTUALIZOVÁNO. Prezident Miloš Zeman udělil Janě Nečasové milost v případu zneužití Vojenského zpravodajství. Hlava státu podle ní odpustila podmíněně odsouzené manželce někdejšího premiéra Petra Nečase (ODS) zkušební dobu. Soud Nečasovou (dříve Nagyovou) v březnu 2019 potrestal třemi roky vězení s pětiletým podmínečným odkladem a desetiletým zákazem působení ve vedoucích funkcích státní správy.

Přečíst článek
Prezidentský kandidát Petr Pavel u studentů jednoznačně vyhrál.

Studentské volby vyhrál Pavel, Babiš u nich propadl

Studentské volby vyhrál jednoznačně bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel. Ve druhém kole získal téměř 86 procent hlasů. Někdejší premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se přes 20 procent dostal těsně jen ve Zlínském a Ústeckém kraji. Studentské volby zorganizoval Člověk v tísni prostřednictvím svého programu Jeden svět na školách (JSNS).

Přečíst článek
Kandidát na prezidenta Petra Pavla a profesorka Danuše Nerudová řekli, jak budou spolupracovat před druhým kolem.by

Nerudová přenechá Pavlovi dobrovolníky a reklamní plochy. Je to plán, jak porazit Babiše

AKTUALIZOVÁNO: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová, která skončila na třetím místě v prvním kole prezidentských voleb, bude podporovat vítěze prvního kola Petra Pavla verbálně, sdílením reklamních ploch či společnými vystoupeními.

Přečíst článek
pět minut po otevření volebních místností se tvoří před některými z nich fronty.

PREZIDENTSKÉ VOLBY ON-LINE: Pavlovi vyjádřili podporu Nerudová, Fischer, Hilšer i premiér Fiala

První kolo přímé volby prezidenta ČR skončilo, začalo sčítání hlasů. Po sečtení hlasů ve třech čtvrtinách okrsků vede bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se 37 procenty hlasů. Na druhém místě byl generál ve výslužbě Petr Pavel se 33,49 procenta hlasů. Vyplývá to z volebního serveru ČSÚ. Na třetím místě je zatím bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová se 13,77 procenta hlasů. Čtvrtý v pořadí je senátor Pavel Fischer se 6,56 procenta hlasů. Zisk ostatních kandidátů se pohyboval pod pěti procenty. Volební účast činila 67,48 procenta.

Přečíst článek
Účast v prezidentských volbách v cizině byla rekordní, jako například na ambasádě v Paříži

Účast v prezidentských volbách v cizině byla rekordní. Češi volají po změně a korespondenční volbě

Češi v cizině trhají rekordy v prezidentských volbách na zastupitelských úřadech. Obrovský zájem hlásí Německo, Belgie, Británie i Spojené státy americké. Ani menší státy ale nezůstávají pozadu. Velvyslanci i konzulové ve všech 111 voličských místech za hranicemi České republiky zaznamenali mnohem vyšší účast voličů než při posledních volbách prezidenta v roce 2018.

Přečíst článek
Donald Trump

Soud rozhodl. Trumpova firma zaplatí pokutu 1,6 milionu dolarů za daňové podvody

Firmu bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa - The Trump Organization - potrestal newyorský soud pokutou 1,6 milionu dolarů (36 milionů korun) za daňové podvody. Informuje o tom agentura AP, podle níž to na jednu stranu je maximální možný trest ze strany soudu, na druhou stranu však jen „symbolická“ rána pro podnik s majetkem v hodnotě miliard dolarů. V případu šlo o porušení zákona ze strany manažerů společnosti. Trump sám souzen nebyl, i když podle vyšetřovatelů věděl, co se dělo.

Přečíst článek
Kandidáti na prezidenta před nedělní superdebatou na ČT. Ve vysílání oznámil Středula, že odstupuje z volby.

Povinnost zveřejnit dárce splnili jen čtyři kandidáti, ostatní chybovali

Povinnost zveřejnit dárce splnili jen čtyři kandidáti na prezidenta. Dva - Tomáš Zima a Josef Středula - to neudělali vůbec, oznámil Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Další uvedli neúplné údaje.

Přečíst článek
Reklama

News box

Podnikatel 👨 Jan Čermák plně ovládl společnost Empresa Media, která z 99 procent vlastní a provozuje TV Barrandov. Čermák, nebo jedna z jeho společností, získal od Jaromíra Soukupa zbývajících 50 procent Empresy. 
Německá zbrojovka Rheinmetall, která vyrábí například tanky Leopard, 📈 zvýšila v letošním prvním čtvrtletí provozní zisk meziročně o 60 procent na 134 milionů eur (zhruba 3,3 miliardy korun). Firma, která těží z růstu výdajů na zbrojení v souvislosti s invazí ruských vojsk na Ukrajinu, to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě.
Gruzínský parlament dnes ve třetím a závěrečném čtení  schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, který prosazuje vládní strana Gruzínský sen, informují agentury. V ulicích hlavního města Tbilisi proti předloze už týdny demonstrují desetitisíce lidí.
Poslanec TOP 09 👨 Marek Ženíšek po dnešní schůzce na Hradě řekl novinářům, že bude jmenován v nejbližších dnech. S prezidentem Petrem Pavlem hovořil o prioritách pro vědu a výzkum a rozpočtu kapitoly. Ženíšek také řekl, že ho potěšilo vnímání vědy, výzkumu a inovací prezidentem jako priority země.
Členské státy EU dnes na jednání v Bruselu definitivně  potvrdily už dříve odsouhlasený migrační balíček. Češi se ve všech deseti hlasováních zdrželi. Stejnou pozici drží česká vláda už od února, kdy po analýze všech dokumentů dospěla k závěru, že finální podoba paktu o migraci a azylu je pro Českou republiku horší než ta, na níž se Česko podílelo v době svého předsednictví v druhé polovině roku 2022.
Americký prezident Joe Biden v pondělí podepsal zákon  zakazující dovoz obohaceného uranu z Ruska, které bylo dosud významným dodavatelem paliva pro americké jaderné elektrárny. Jde o nejnovější krok Washingtonu ve snaze odstřihnout se od ruského hospodářství na pozadí ruské agrese na Ukrajině.
Spojené státy zvýší cla na dovoz elektromobilů z Číny z 25 na 1️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ procent, oznámila dnes administrativa prezidenta Joea Bidena. Zvýší se také cla na dovoz počítačových mikročipů, zdravotnických produktů, některých výrobků z oceli a hliníku a na mnoho dalších položek. Cla na elektromobily a některé další zboží začnou platit už letos, u jiného zboží až později, postupně v příštích dvou letech.
Částečný digitální detox si na letní dovolené plánuje dopřát 6️⃣9️⃣ procent Čechů. Naopak 31 procent nehodlá používání internetu nijak omezit. Vyplývá to z průzkumu cestovní agentury Invia, který dnes novinářům představila mluvčí Jiřina Ekrt Jirušková. I když podle ní část dotázaných chce na internetu strávit stejně času jako doma, pracovní telefon a počítač si jich na dovolenou bere osm procent.
Britský mobilní operátor Vodafone v uplynulém finančním roce 📈 zvýšil základní zisk o 2,2 procenta na 11,02 miliardy eur (273 miliard korun). Generální ředitelka Margherita Della Valleová uvedla, že jak Vodafone odprodal své aktivity ve Španělsku a v Itálii, dosahuje růstu na všech svých trzích v Evropě, včetně největšího trhu v Německu. Růst vykazuje i v Africe.
Vojenská pomoc z nedávno  schváleného amerického balíku pomoci už začala přijíždět na Ukrajinu a další zásoby jsou na cestě. Dnes to při setkání s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským řekl v Kyjevě americký ministr zahraničí Antony Blinken, napsala agentura Reuters. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme