Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ministerstvo financí - informace o tématu

Premiér Andrej Babiš a ministři Karel Havlíček (vlevo) a Alena Schillerová

Schillerová odpustí lidem na dva měsíce DPH na energie

Vláda zmocní ministryni financí Alenu Schillerovou (za ANO), aby mohla rozhodnout o odpuštění daně z přidané hodnoty (DPH) energií na listopad a prosinec. Před jednáním kabinetu to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).

Přečíst článek

Rozdávání všeho všem, říkají ekonomové o návrhu státního rozpočtu. Vláda ho protlačila přes odpor ČSSD

Přečíst článek
Premiér Andrej Babiš a ministryně financí Alena Schillerová ( oba za ANO)

Schillerová: Schodek letošního rozpočtu bude asi 400 miliard. Rozhodnou ale investice

Přečíst článek
Týden tradera, Kryštof Míšek,

Týden tradera: ECB se stočit kormidlo měnové politiky nechystá

Inflační „figura“ eurozóny výrazně překonala konsensus analytiků směrem nahoru. Index spotřebitelských cen v srpnu meziročně vzrostl na tři procenta a překonal tak cíle ECB. Trvalo mu to prakticky více než 10 let. Vkrádá se proto otázka, zda nyní budeme svědky pozvolného obratu měnové politiky v eurozóně? Asi těžko.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Ministerstvo financí snížilo schodek rozpočtu na příští rok. Důchodci dostanou i tak víc

Schodek státního rozpočtu na příští rok by měl činit 376,6 miliardy korun. Je to o 13,4 miliardy korun méně proti prvnímu návrhu z letošního června.

Přečíst článek
Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Z rozpočtových mraků pršet nebude

Prezident zvažuje, že bude vetovat rozpočet na příští rok. Dosavadní návrh je podle něj málo úsporný a chybí v něm dostatek investicí. Pojistka, aby Babiš po volbách skákal tak, jak Zeman píská, se hodí. Ale zrovna z rozpočtového mraku pršet nebude. 

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Zeman bez patřičných úspor a investic hrozí Schillerové vetem rozpočtu

Prezident Miloš Zeman při sobotním jednání o návrhu státního rozpočtu na příští rok apeloval na úspory. Návrh považuje podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka za málo úsporný a nedostatečně investiční. Bez patřičných změn úspor a investic by zvažoval vetování rozpočtu, uvedl mluvčí na twitteru.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Lukáš Kovanda: Schillerová by měla zahájit ozdravení veřejných financí

Ministerstvo financí si pesimistickou prognózou připravuje půdu pro hájení hlubokého deficitu. Mělo by usilovněji zapracovat na strategii ozdravení veřejných financí, jinak Česku draze „ujede vlak“.

Přečíst článek
Škoda Auto, ilustrační foto

Schillerová zlepšila odhad vývoje české ekonomiky i veřejných financí

Ministerstvo financí v nové prognóze zlepšilo odhad vývoje ekonomiky v letošním i příštím roce. Letos nově čeká růst ekonomiky o 3,2 procenta a příští rok o 4,2 procenta. Lépe na tom budou i veřejné rozpočty.

Přečíst článek
Eurobankovky, ilustrační foto

Schillerová prodala eurobondy se záporným výnosem

Ministerstvo financí prodalo poprvé od loňského července dluhopisy v eurech podle českého práva, a to za 200 milionů eur (asi pět miliard korun).

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Lukáš Kovanda: Finance musí nastavit plán konsolidace, jinak hrozí horší rating

Tempo prohlubování schodku státního rozpočtu bylo v červenci poměrně mírné. Nic to však nemění na tom, že tuzemský státní rozpočet letos vykáže historicky rekordní schodek přes 400 miliard. Ministerstvo financí musí přijít s plánem konsolidace, protože ratingové agentury nebudou shovívavé věčně.

Přečíst článek
Monika Zahálková z ČBA

Zahálková z ČBA je nově také členkou správní rady Garančního systému

Novou členkou správní rady Garančního systému finančního trhu se stala výkonná ředitelka České bankovní asociace Monika Zahálková. Ve funkci nahradí Vladimíra Staňuru. 

Přečíst článek
Eurobankovky, ilustrační foto

Čistá pozice ČR se tenčí. Z rozpočtu EU získala o 39 miliard více, než zaplatila

Česká republika v letošním prvním pololetí získala z rozpočtu Evropské unie o 38,7 miliardy korun více, než do něj odvedla, sdělilo ministerstvo financí. Loni v pololetí takzvaná čistá pozice Česka činila 50,1 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Regionální bezpečnostní rada iráckého Kurdistánu uvedla, že zatkla vysoce postaveného představitele teroristické skupiny Islámský stát (IS) Socratese Chalíla. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž byl Chalíl důvěrníkem šéfa IS abú Bakra Bagdádího, který se zabil v říjnu 2019 při operaci amerického komanda na severozápadě Sýrie.
Reklama
Reklama
Doporučujeme