Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Michal Strnad - informace o tématu

Michal Strnad, majitel CSG

Strnadovu holdingu CSG se daří. V prvním pololetí mu stouply tržby o patnáct procent

Průmyslově-technologickému holdingu Czechoslovak Group v pololetí stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) meziročně o 40 procenta na 3,43 miliardy korun. Tržby skupiny podnikatele Michala Strnada vzrostly o 15 procent na 15,89 miliardy korun. Skupiny v Česku vlastní mimo jiné automobilku Tatra, výrobce radarů Retia či výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla DAKO-CZ.

Přečíst článek
Češi to zase dokázali. Umějí získat vodu i z extrémně suchého vzduchu. A efektivněji než Američané podporovaní Billem Gatesem

Češi to zase dokázali. Umějí získat vodu i z pouštního vzduchu. A lépe než Američané podporovaní Gatesem

Americká výzkumná společnost Source Global, do níž mimo jiné zainvestoval i Bill Gates, má nyní silného konkurenta z Česka. Firma Karbox, která je součástí průmyslového holdingu CSG miliardáře Michala Strnada, vyvinula násobně výkonnější zařízení na získávání vody z pouštního vzduchu.

Přečíst článek
Česká společnost Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů kontrakt, jehož součástí je dodávka vyprošťovacích a odsunových vozidel Treva 30 (na snímku).

Strnadova Excalibur Army rekordně zvýšila tržby i zisk. Zbrojovka zakázky nestíhá a přistaví další halu

Zbrojovka Excalibur Army hlavně díky dodávkám vojenské techniky na Ukrajinu více než zpětinásobila své tržby na rekordních 13,5 miliardy korun ze zhruba 2,5 miliardy korun v roce 2021. Čistý zisk zbrojovky vzrostl sedminásobně z 222 milionů na 1,656 miliardy korun, což je také nejvyšší hodnota v historii firmy, která patří do strojírensko-zbrojařského holdingu Czechoslovak Group (CSG).

Přečíst článek
Příklad produkce kopřivnické Tatra Trucks

Další peníze na zbrojení. Strnad si jde na trh pro pět miliard

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) podnikatele Michala Strnada chystá vydání dluhopisů za tři miliardy korun, s možností navýšení až na pět miliard korun. Emisi plánuje na červen. Jedná se o pátou emisi dluhopisů holdingu CSG. Firma uvedla, že vydáním dluhopisů chce podpořit svůj další růst. V poslední době investuje do nových akvizic i do rozšíření výroby ve svých členských společnostech.

Přečíst článek
DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů

DAKO-CZ vymění tramvajím v Göteborgu brzdy. Cena zakázky je 110 milionů

Hydraulické brzdové jednotky včetně řízení na celkem 80 modernizovaných tramvají do švédského Göteborgu dodá v příštích letech společnost DAKO-CZ, člen skupiny Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Přečíst článek
Ruský útok na Ukrajinu zvýšil zájem o vojenský materiál, Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice.

Válka vynáší. Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice

Na více než dvojnásobek loni meziročně stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group (CSG), když dosáhl zhruba 5,62 miliardy korun. Tržby skupiny podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy. Na růstu se podle skupiny podílela válka na Ukrajině, která začala loni v únoru. Do CSG patří totiž mimo jiné firmy ze zbrojního a obranného průmyslu.

Přečíst článek
Karlínský Red Court změnil majitele.

J&T prodala karlínský Red Court, budoucí sídlo Strnadova zbrojařského holdingu

Kancelářská budova Red Court v pražském Karlíně, budoucí sídlo holdingu CSG miliardáře Michala Strnada, změnila majitele. Od developera J&T Real Estate CZ ji koupila realitní společnost BlackBird Real Estate (BBRE). Cenu transakce strany nekomentovaly.

Přečíst článek
Strnadova CSG koupila čtvrtinu francouzského výrobce bezemisních a samořiditelných vozidel Gaussin

Strnadova CSG sází na bezemisní dopravu. Koupila pětinu francouzského Gaussinu

Průmyslový holding Czechoslovak Group (CSG) se stal největším akcionářem francouzské firmy Gaussin, která vyrábí bezemisní a samořiditelná vozidla pro dopravu zboží v logistických areálech, přístavech či na letištích. Holding vlastněný podnikatelem Michalem Strnadem informoval, že získal více než pětinový podíl s právem na zastoupení v představenstvu Gaussinu. Cenu transakce ale neuvedl.

Přečíst článek

DAKO-CZ chce v Indii využít boomu na železnici

Výrobce brzdových systémů a komponentů pro kolejová vozidla DAKO-CZ rozvíjí své aktivity na indickém trhu. Velký potenciál pro růst byznysu české společnosti vidí v indické železnici. Firma vyslala do Indie svoji obchodní manažerku v rámci podnikatelské mise pořádané Svazem průmyslu a dopravy ČR, která se vrátila se slibnými kontakty.

Přečíst článek
Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) smlouvu na výrobu a dodání 200 vozů na podvozcích Tatra.

Strnadova Excalibur Army získala kontrakt na tatrovky pro SAE za téměř dvě miliardy

Česká společnost Excalibur Army podepsala se společností Resource Industries ze Spojených arabských emirátů (SAE) smlouvu na výrobu a dodání 200 vozů na podvozcích Tatra. Kontrakt za 77 milionů eur (1,8 miliardy korun) firmy oznámily na mezinárodním zbrojařském veletrhu IDEX 2023. Excalibur je součástí holdingu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Přečíst článek
Česka hlava a CSG – zleva Marek Vlach, Václav Marek, Bohuslav Přikryl a Radim Ochvat

Strnadova CSG je nově generálním partnerem ocenění Česká hlava

Ocenění Česká hlava, které je pro české vědce nejvyšším vyznamenáním, získalo na tři roky nového generálního partnera. Projekt podpoří průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group (CSG) Michala Strnada. Cena Industrie udělená v rámci 22. ročníku ocenění tak ponese název Czechoslovak Group.

Přečíst článek
Reklama

News box

Makroekonomická predikce ministerstva financí, která letos očekává zvýšení hrubého domácího produktu (HDP) o 1️⃣,4️⃣ procenta, je realistická. Shodli se na tom na dnešním jednání členové Výboru pro rozpočtové prognózy. Jako realistický hodnotí také ministerský odhad příjmů sektoru vládních institucí, který počítá se zvýšením inkasa většiny daní, s výjimkou daně z příjmu právnických osob. 
Kvůli ruské agresi na Ukrajině bude na oslavy 80. výročí vylodění v Normandii sice pozváno Rusko, ale  nikoli jeho prezident Vladimir Putin. Informoval o tom dnes deník Le Monde s odkazem na sdružení Mission Libération, které je zodpovědné za organizaci akce konající se na začátku června.
Díky české iniciativě na nákup munice pro Ukrajinu se již podařilo sehnat 5️⃣0️⃣0️⃣ tisíc kusů dělostřelecké munice a není důvod, proč by to do roka nemohl být další milion. V konzervativním americkém think tanku, Hudsonském institutu, to dnes řekl český premiér Petr Fiala, který je na dvoudenní návštěvě USA.
Společnost Dongfeng Motor jedná s Římem o tom, že by vyráběla vozy v Itálii. Čínská automobilka zvažuje v Itálii výstavbu závodu s kapacitou až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc aut ročně. V rozhovoru s agenturou Bloomberg to dnes řekl Čchien Sie, který má v autovýrobci na starost aktivitu v Evropě. Italská vláda se do země snaží přilákat další automobilku.
Pražská burza druhý den po sobě ztrácela, index PX dnes odepsal 0️⃣,6️⃣8️⃣ procenta na 1546,99 bodu. Odevzdává tak část zisků z předchozích rekordních dnů, kdy index opakovaně zavíral nejsilnější od léta 2008. Burze dnes nepomohlo ani posílení akcií energetické společnosti ČEZ, většina titulů totiž skončila v červených číslech. 
Evropská centrální banka (ECB) brzy 📉 sníží úrokové sazby, pokud se neobjeví žádné velké překvapení. Řekla to v rozhovoru se zpravodajskou televizí CNBC šéfka ECB Christine Lagardeová.
Polský konzervativní prezident 👨 Andrzej Duda se tento týden sejde v New Yorku s někdejším šéfem Bílého domu Donaldem Trumpem, který se v listopadových prezidentských volbách uchází o znovuzvolení. Dnes o tom informovala polská média a Trumpova kampaň, píše agentura Reuters.
Čínská automobilka Chery Automobile bude vyrábět 🚗 vozy ve Španělsku. Společnost dnes podepsala dohodu o společném podniku se španělským výrobcem EV Motors. Závod v Barceloně bude prvním výrobním závodem Chery v Evropě. Dohoda má být formálně stvrzena příští pátek, uvedla EV Motors. Číst více
Mezinárodní měnový fond (MMF) dnes mírně zlepšil odhad letošního růstu světové ekonomiky. Podle jeho jarní prognózy se globální hrubý domácí produkt (HDP) v letošním roce zvýší o 3️⃣,2️⃣ procenta, zatímco v lednu fond letošní růst odhadoval na 3,1 procenta.
Hrubý domácí produkt (HDP) České republiky se v letošním roce 📈 zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to dnes ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond (MMF). 
Reklama
Reklama
Doporučujeme