Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jozef Síkela - informace o tématu

Český ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN)

EU urychlí společné nákupy plynu

Mezi ministry EU panuje všeobecná shoda začít se společnými nákupy zemního plynu již před létem 2023 a posilovat solidaritu a energetické úspory. Ministři se shodli také na tom, že je potřeba zabránit dopadu ceny plynu na ceny elektřiny. Po neformálním zasedání ministrů zemí EU zodpovědných za energetiku to řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).

Přečíst článek
Slovenský premiér Eduard Heger

Slovenský premiér Heger: V Bruselu jsme hlasovali proti kompromisu. Možná si necháme veškerou elektřinu. I tu prodanou

Přečíst článek

Češi a Poláci neustále kritizují Brusel, teď tu ale žadoní o peníze. Na dostavbu plynovodu Stork II

Přečíst článek
Jednání evropských ministrů hospodářství

Schváleno: Evropa bude povinně šetřit energiemi. Slovenský premiér hrozí odvetou

Přečíst článek
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Den D pro zastropování cen energií? Evropští ministři projednají parametry zastropování

Evropští ministři budou projednávat balík opatření na tlumení dopadů energetické krize na domácnosti i firmy. Kde je shoda, a kde se naopak očákávají tvrdá jednání?

Přečíst článek
Jozef Síkela

Jana Havligerová: Je na čase říct Síkelovi: Máte padáka

Premiér Fiala musí odvolat ministra průmyslu Síkelu. Nejpozději den poté, co skončí české předsednictví Evropské unie. Možnost, že předseda vlády chce během této mise zachovat dekórum, je velmi chabá, ale jakž takž přijatelná omluva.

Přečíst článek
elektroměr, elektřina

Síkela: Zastropování cen energií u domácností nebude limitováno spotřebou

Stanovení maximálních cen energií nebude u domácností v Česku limitováno spotřebou. U malých a středních firem budou v pátek jednat evropští ministři zodpovědní za energetiku o návrhu, který by jim pomohl zavedením cenového stropu do výše 80 procent nejvyšší spotřeby za posledních pět let. Uvedl to ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN).

Přečíst článek
Karel Havlíček, místopředseda hnutí ANO

Karel Havlíček: Plyn nakonec bude, to si Německo pohlídá. Otázkou je za kolik

Rozhovor s Karlem Havlíčkem, místopředsedou sněmovny a korunním princem v ANO, jsme vedli v pátek velmi brzy ráno. Brzy proto, že Havlíček, jak známo, nikdy nespí. Jelikož je workoholikem. Debatovali jsme tedy ještě před volbami, ve kterých ANO nakonec solidně uspělo. Výsledek jsme samozřejmě v té brzké hodině ještě netušili. Věnovali jsme se energetice, Havlíček byl za minulé vlády vicepremiérem a měl na starost průmysl. Jak se následně při volbách ukázalo, ceny energií se staly klíčem k výsledku.

Přečíst článek
Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (nestr. za STAN)

Stát začne sám prodávat energie, slibuje ministr Síkela. Chce pomoci krajům

Státní obchodník s energiemi by měl zajistit dostatek energií pro kraje nebo instituce. Například středočeský kraj na příští rok nemá zafixované ceny. Podle výpočtu by měl zaplatit 1,6 miliardy korun. Má ale maximálně půlku.

Přečíst článek
Premiér ČR Petr Fiala (ODS) a ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkala (nest. za STAN)

Stanislav Šulc: Ministr Síkela chce hledat Čechy ohrožené energetickou krizí. Našli jsme je za 3 minuty

Konečně. Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela slíbil razantní navýšení pomoci lidem před blížící se topnou sezonou. Zaměřit se chce na ty skutečně zranitelné a slíbil jejich „urychlenou identifikaci“. Zkusili jsme to. Trvalo to pouhé minuty. A státu by to mělo trvat ještě kratší dobu.

Přečíst článek
Jozef Síkela

Síkela: Trh s energiemi zamrzl. Evropa musí oddělit ceny plynu od ceny elektřiny

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN) svolal na 9. září do Bruselu mimořádné jednání Rady ministrů EU pro energetiku. Cílem jednání je obnovit fungování trhu s energiemi, který podle ministra přestal fungovat a zamrzl.

Přečíst článek
topení

Lukáš Kovanda: Německo bije s plynem na poplach, Česko přizvukuje. V nouzi omezí teplo do domácností

Pokud Rusko zcela přeruší dodávky, Německu v zimě vystačí plyn na necelé tři měsíce. Průšvih to bude i pro Česko. V krizovém scénáři dojde v obou ekonomikách na omezení tepla pro domácností.

Přečíst článek
elektroměr, elektřina

Pomoc s drahými energiemi přijde automaticky. Každý ušetří až 600 korun za MWh

Pomoc s vysokými cenami energií díky takzvanému úspornému tarifu dostanou letos domácnosti prostřednictvím své smlouvy na elektřinu. Letos dá vláda na pomoc deset miliard korun, dalších 30 miliard rozdělí příští rok, a to už prostřednictvím jednotlivých komodit, tedy jednotlivě ve vyúčtování za elektřinu, plyn a teplo.

Přečíst článek
Jozef Síkela (STAN), ministr průmyslu a obchodu

Politický diář Jany Havligerové: Nevíte co si počít v zimě? Ministr Síkela pomůže

Rezort průmyslu má podrobný plán, jak v případě nouze vytápět veřejné i soukromé budovy na nižší teplotu. Dodržování pravidel by v případě jeho prosazení kontroloval po celé republice úřad se stovkou zaměstnanců. A kuchařka jak vařit, péct a smažit by pane ministře Síkelo k mání nebyla?

Přečíst článek
Reklama

News box

Rusko zvažuje, že  zruší zákaz vývozu benzinu. Uvádějí to zdroje agentury Reuters z řad ruských úředníků a vládní činitelé. Krok umožňuje fakt, že se rafinerie vracejí do normálního provozu a že zásoby pohonných hmot rostou. Rusko zavedlo částečný zákaz vývozu benzinu na šest měsíců od 1. března. 
Rusko letos v bývalé továrně japonské 🚗 automobilky Toyota Motor v Petrohradu zahájí výrobu luxusních vozů značky Aurus, které používá ruský prezident Vladimir Putin. Uvedl to dnes podle agentury TASS prozatímní ruský vicepremiér Denis Manturov.
V departementu Drôme na jihu Francie četnictvo objevilo a zadrželo dodávku více než milionu tablet extáze. Zásilka drog o celkové hmotnosti 5️⃣4️⃣2️⃣ kilogramů by na černém trhu měla cenu zhruba deset milionů eur (250 milionů korun). Zadržená zásilka svým objemem odpovídá zhruba dvěma třetinám extáze zabavené ve Francii za celý rok 2022. 
Bělorusko zahájilo prověrku připravenosti své armády k nasazení 🚀 taktických jaderných zbraní, informovalo dnes podle agentury AFP ministerstvo obrany v Minsku. Bělorusko nedisponuje jaderným arzenálem, ale na jeho území během již více než dva roky trvající rusko-ukrajinské války rozmístilo své taktické jaderné zbraně Rusko. Dnešní oznámení Minsku přišlo poté, co v pondělí Moskva informovala, že takové cvičení chystá ruská armáda.
Slovenská policie dnes zaznamenala přes 1️⃣1️⃣0️⃣​​​​​​​0️⃣​​​​​​​ hrozeb pumovými útoky po celé zemi. Většina se týkala škol, další byly zaměřené na banky či prodejny elektrotechniky. Odpoledne to uvedla policie, která dříve během dne informovala, že výhrůžky dostalo přes 200 škol.
Italský výrobce sportovních vozů Ferrari v prvním čtvrtletí 📈 zvýšil čistý zisk o 19 procent na 352 milionů eur (8,2 miliardy korun). Hospodaření podpořil zejmén příznivý vývoj cen, rozmanitost nabídky aut a rovněž zájem o individuální možnosti úpravy vozů na základě přání zákazníků. 
Streamingové služby americké zábavní společnosti Walt Disney jsou poprvé v zisku. Ten ve druhém finančním čtvrtletí na provozní úrovni činil 47 milionů dolarů (1️⃣,1️⃣ miliardy korun) po ztrátě 587 milionů dolarů ve stejném období loni. Do zisku se služby Disney+ a Hulu dostaly o dvě čtvrtletí dříve, než firma plánovala. 
Japonská videoherní společnost Nintendo v uplynulém finančním roce zvýšila čistý zisk o 13,4 procenta na rekordních 490,6 miliardy jenů (téměř 7️⃣4️⃣ miliard korun). Firmě podle jejího dnešního sdělení pomohl úspěch filmu Super Mario Bros. ve filmu, vysoký prodej nových titulů videoher a pokles kurzu jenu. 
Německé Spolkové státní zastupitelství nechalo dnes ráno prohledat bruselské kanceláře německého europoslance za Alternativu pro Německo (AfD) 👨 Maximiliana Kraha. Zastupitelství v prohlášení uvedlo, že Evropský parlament s akcí souhlasil a že krok souvisí s podezřením dlouholetého Krahova spolupracovníka ze špionáže pro Čínu.
Ruský prezident Vladimir Putin se dnes v kremelském Andrejevském sále  oficiálně ujal dalšího šestiletého prezidentského mandátu. Oznámil to předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin poté, co hlava státu složila přísahu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme