Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Černé moře - informace o tématu

Ukrajina hlásí potopení dalšího významného ruského plavidla

Další zásah. Ukrajinci potopili ruskou hlídkovou loď za desítky milionů dolarů

Ukrajině se podařilo pomocí mořských dronů zničit ruskou hlídkovou loď Sergej Kotov v Černém moři.

Přečíst článek
Ruská obojživelná loď Caesar Kunikov byla podle ukrajinských ozbrojených sil potopena u pobřeží Ruskem okupovaného Krymu

Jde to i bez námořnictva. Ukrajinci způsobují ruské flotile na Černém moři zásadní ztráty

Přečíst článek
Přístav v Oděse

Rusko se vrací k dohodě o obilí

Rusko se vrátí k účasti na dohodě, která umožňuje vývoz obilí z ukrajinských přístavů. Ve středu to podle agentury TASS uvedlo ruské ministerstvo obrany. K tomuto kroku se Moskva rozhodla poté, co od Ukrajiny obdržela záruky, že Kyjev nepoužije plavební koridor k bojovým operacím, doplnilo ministerstvo.

Přečíst článek

Putin opět zkouší vyhladovět svět. Vinu svádí na Kyjev

Rusko po sobotních útocích na lodě na Krymu pozastavuje svoji účast na dohodě o vývozu zemědělských produktů z ukrajinských přístavů, kterou zprostředkovala OSN. Oznámila to agentura TASS s odvoláním na prohlášení ruského ministerstva obrany. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba napsal, že Moskva používá falešnou záminku k zablokování obilného koridoru.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme