Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Barbie - informace o tématu

Zlatým glóbům dominoval film Oppenheimer, získal celkem pět cen

Zlatým glóbům dominoval film Oppenheimer, získal celkem pět cen

Zlatý glóbus za nejlepší drama získal film Oppenheimer, a korunoval tak svůj velmi úspěšný večer při předávání těchto filmových cen v Los Angeles. Snímek Christophera Nolana o vynálezci atomové bomby obdržel celkem pět cen, včetně těch za nejlepší režii či mužské herecké výkony v dramatu pro Cilliana Murphyho a Roberta Downeyho Jr. Za nejlepší komedii nebo muzikál vybrali porotci snímek Chudáčci, který tak porazil i kasovní hit Barbie, který šel do slavnostního večera jako jeden z favoritů.

Přečíst článek
Osobností roku časopisu Time mohou být stávkující scénáristé,král Karel i Barbie

Kdo bude osobností roku časopisu Time? Lídry světových velmocí může porazit Barbie

Přečíst článek
Snímek Barbie vede měsíc žebříček návštěvnosti českých kin

Fenomén Barbenheimer nepolevuje. Barbie i Oppenheimer vládnou kinům a vydělávají miliardy

Přečíst článek
Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Snímek Barbie se zapsal do historie. Režisérka je první ženou, jejíž film vydělal miliardu

Film Barbie režisérky Grety Gerwigové utržil od své premiéry před více než dvěma týdny přes miliardu dolarů. Podle agentury Reuters to dnes oznámila společnost Warner Bros. Gerwigová se tak stala první ženou, které se jako samotné režisérce podařilo překonat miliardovou hranici, dodala agentura AFP.

Přečíst článek
Světová premiéra filmu Barbie v thajském Bangkoku 17. července 2023.

Nechte ten telefon! Barbiemánie vyostřila spory mezi kinofily a fanoušky sdílejícími selfie přímo z promítání

Letošní filmové léto přineslo hned dva filmové hity Oppenheimer a Barbie, které daly vzniknout fenoménu Barbenheimer. Filmová studia a kina se zálibou hledí na zaplněné sály po celém světě, milovníci tmavých kinosálů už méně. Zejména mladší a excentričtí příznivci filmu Barbie mají ve zvyku si během promítání pořizovat a sdílet selfie na sociálních sítích, což vyostřilo řadu sporů v obecenstvu s milovníky tradičního kina. A kina řeší, jak spory urovnat a nepřijít ani o jednu skupinu diváků, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
O panenky Barbie je opět mimořádný zájem

Česko zasáhla barbiemánie. Do hračkářství si vezměte pytel peněz

Barbie je v kurzu. Nový film se stal hitem. A radost mají i prodejci hraček, jimž rostou tržby o stovky procent. A nejen jim. Prodává se také růžové oblečení. Pro rodiče to ale není nejlepší zpráva. Za hračky totiž utratí výrazně více peněz.

Přečíst článek
Sklářská společnost Klimchi Lukáše Klimčáka, která vyrábí ve Sklárně Jílek v Kamenickém Šenově na Českolipsku. Je dalším sklářským podnikem, jenž se prosadil ve filmu. Jejich růžový džbán si zahrál v novince Barbie.

České sklo si zahrálo ve velkofilmu Barbie

Růžové džbány s ananasovým vzorem od sklářské společnosti Klimchi z Kamenického Šenova na Českolipsku si zahrály v novém americkém filmu Barbie. Nejde přitom o produkt vyrobený přímo pro film, zdejší sklárna vyrábí džbány už několik let v různých barvách. Zájem o růžové džbány Hobnail ale poté, co se objevily ve filmu, výrazně vzrostl, řekl majitel značky Lukáš Klimčák, který svou firmu založil v roce 2019.

Přečíst článek
Indiana Jones 5

Hollywood má vedle stávky další problém: lidé nechodí na vysokorozpočtové filmy

Problémy továrny na sny Hollywood se začínají množit. Tím zdánlivě nejviditelnějším je stávka, kterou vyhlásily scenáristická a herecká asociace, což podle předběžných odhadů zainteresovaných společností bude mít miliardové dopady.

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost CETIN, která vlastní největší telekomunikační a datovou síť v ČR, koupila poskytovatele 📶 internetového připojení z Ostravska. Firma M.Net Studénka má v několika obcích vlastní optickou síť, v dalších asi 50 obcích poskytuje bezdrátové připojení. O transakci informoval server e15.cz, její cenu neuvedl.
Ceny ropy se dnes 📈 zvyšují, za jejich růstem je hlavně optimismus kolem vývoje poptávky, za kterým stojí zprávy o poklesu zásob suroviny ve Spojených státech a o růstu jejího dovozu do Číny. Severomořská ropa Brent kolem 18:30 středoevropského letního času vykazovala nárůst o 0,4 procenta a nacházela se blízko 84 dolarů za barel. 
Širší vedení TOP 09 dnes navrhlo poslance 👨 Marka Ženíška do funkce ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ministryni Helenu Langšádlovou by mohl nahradit příští týden. TOP 09 o tom informovala v tiskové zprávě.
Pražská burza dnes mírně posílila. Index PX 📈 stoupl o 0,19 procenta na 1551,59 bodu. Nahoru burze pomohly hlavně akcie energetické firmy ČEZ. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
Somálská vláda překvapivě požádala o  ukončení politické mise OSN, která jí více než deset let poskytovala poradenství při mírovém uspořádání, bezpečnostních reformách a budování demokracie. Somálský ministr zahraničí o ukončení mise požádal dopisem Radu bezpečnosti OSN, uvedla dnes agentura Reuters.
Lídr opozičního hnutí SPD Tomio Okamura dnes využil práva přednostního vystoupení ve Sněmovně ke kritice 📜 unijního migračního paktu a vlády, kterou vinil v souvislosti s ním z vlastizrady. Okamura vystoupil před hlasováním o návrhu mimořádné schůze, na níž chce koalice projednat ve druhém čtení sporné uzákonění možnosti korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. 
Polsko připravuje výstavbu bunkrů a zákopů na hranicích s Ruskem a Běloruskem. S odvoláním na ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysze o tom dnes informovala polská tisková agentura PAP. Výdaje na obranu se letos v Polsku zřejmě 📈 vyšplhají na rekord, avizoval už dříve kabinet premiéra Donalda Tuska.
Japonská automobilka Nissan Motor v uplynulém finančním roce téměř zdvojnásobila čistý zisk na 426,6 miliardy jenů (téměř 6️⃣4️⃣ miliard korun). Firma to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě. Výsledky podpořil vyšší objem prodeje a slabší kurz jenu, který po přepočtu zvyšuje hodnotu zahraničních příjmů, uvedla agentura Kjódó.
Maďarsko a Čína podepíšou u příležitosti návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v zemi nejméně 1️⃣6️⃣ dohod o spolupráci, uvedl podle agentury Reuters maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó. Si přiletěl do Maďarska ve středu večer a dnes jej v Budapešti přivítal s vojenskými poctami jeho maďarský protějšek Tamás Sulyok.
Měnový výbor britské centrální banky dnes podle očekávání ponechal základní úrokovou sazbu beze změny na 5️⃣,2️⃣5️⃣ procenta, tedy na nejvyšší úrovni od roku 2008. Banka o tom informovala v tiskové zprávě. Uvedla, že pro zachování úroků se vyslovilo sedm členů výboru, zatímco dva členové hlasovali pro snížení o čtvrt procentního bodu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme