Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ještě levnější než ve Španělsku. Byt v Hurghadě se dá koupit i za půl milionu

Developerský projekt Al Hambra 1st Avenue v centru Hurghady.
RE/MAX, užito se svolením
Petra Jansová

Výrazně nižší ceny, celoročně příjemné počasí a také nižší životní náklady lákají Čechy do Egypta nejenom na dovolenou, ale také na nákupy nemovitostí. Starší byt v centru turisticky oblíbené Hurghady se dá koupit už za pět set tisíc korun.

Reklama

I ceny egyptských nemovitostí nejvíce ovlivňuje lokalita a stav nemovitosti. V novém developerské projektu na prémiové lokalitě vyjde garsoniéra s dobrým výhledem na 850 tisíc korun, kolem dvou milionů pak stojí 3+kk, větší byty s dobrý výhledem se cenově pohybují kolem tří milionů.

Právě Hurghada, která byla ještě před 60 lety rybářskou vesnicí, poptávce tuzemských investorů vévodí. Sever města je přitom podle Pavly Bártové, partnera sítě Remax, nejméně atraktivní, i když zase nejlevnější. Nejlepší poměr cena výkon pak nabízí střed města. Oblast El Mamsha, která je pět minut od letiště, přitom v klidu a přímo u moře nabízí výbornou infrastrukturu, hezké čisté prostředí a soukromou pláž pro majitele bytů.

Úvěr přímo od developera

A právě v této lokalitě vznikají i nové developerské projekty. Právě v nich se vynaložené peníze zhodnocují nejmarkantněji. „Na začátku stavby projektu se nastavuje nízká cena a čím víc stavba postupuje, tím víc se cena zvyšuje, po dokončení je až čtyřikrát vyšší než na počátku výstavby,“ přibližuje Bártová.

Malý byt v novém projektu s vlastním bazénem a přístupem k moři vyjde na milion korun, větší o dispozici 2+kk nebo 3+kk podle výhledu a výše patra, čím lepší výhled, tím vyšší cena, stojí od 1,3 do dvou milionů. Přičemž při krátkodobém pronajímání je běžná návratnost okolo patnácti let.

Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek

„Téměř polovina klientů kupuje byty jako investici. Paradoxně, velká část z nich se po návštěvě Egypta rozhodně využívat apartmán jen pro svou potřebu a nepronajímá ho,“ dodává Bártová.

Ceny apartmánů v Hurghadě a okolí rostou každoročně o dvacet procent.

Financovat koupi bytu v Egyptě lze prostřednictvím tzv. americké hypotéky. I když úvěr často poskytuje přímo developer, který umožňuje splácení po dobu tří až pěti let.

„Investor ručí přímo svým bytem, takže se nezkoumají příjmy zájemců. V případě nesplácení byt přechází zpět na developera, který ale vrátí kupujícímu 90 procent zaplacené částky, záleží ale na podmínkách konkrétního developera, podmínky takto neplatí obecně,“ uzavírá Bártová.

Kde ještě Češi "kupují" nemovitosti? Třeba na Bali:

Albánie se chlubí celkem 362 kilometrů pobřeží. Jihozápadní část země leží u Jónského moře, západní na Jadranu.

Levná Albánie láká na byty u moře za dva miliony. Ještě atraktivnější ale budou tamní Alpy

Ceny nemovitostí v Česku sice mírně klesají, ale byt o velikosti 60 metrů čtverečních za dva miliony lze v tuzemsku pořídit spíš jen v okrajových lokalitách. V Albánii za tuto cenu koupíte apartmán s výhledem na moře. Investičně atraktivní mohou být i albánské hory. „Na hranicích s Černou Horou či Severní Makedonií jsou již teď lyžařská střediska, která byste nerozeznali od těch v Itálii. Podstatný rozdíl je v ceně pobytu. Za celou rodinu tady utratíte to, co v Itálii za jednu osobu,“ říká v rozhovoru pro Newstream Daniel Mikulka ze společnosti Myalbania.cz.

Přečíst článek

Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vídeň, ilustrační foto

Ve Vídni byty zlevňují o 13 procent, nejvíc z Evropy. Ani tak je Rakušané nechtějí

Přečíst článek
Albánie se chlubí celkem 362 kilometrů pobřeží. Jihozápadní část země leží u Jónského moře, západní na Jadranu.

Levná Albánie láká na byty u moře za dva miliony. Ještě atraktivnější ale budou tamní Alpy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme