Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak si žila herečka Adina Mandlová? Za sto tisíc to může zjistit každý

Adina suite
Zdeněk Pečený/Newstream
Zdeněk Pečený

V hotelu Andaz, který sídlí v bývalém Cukrovarnickém paláci v centru Prahy, na hosty dýchá historie na každém rohu. Ubytovat se tu mimo jiné mohou i v apartmá, kde kdysi bydlela herečka Adina Mandlová a kde zůstaly zachovány původní prvky. Jen tajné únikové dveře pro milence byly zazděny. Po stopách slavné herečky se za 100 tisíc na noc může vydat každý.

Reklama

Pětihvězdičkový hotel Andaz Prague, který patří do hotelové sítě Hyatt, se nachází v historickém centru Prahy na Senovážném náměstí. Patří k tomu nejlepšímu co může Praha mezi hotely nabídnout. Návštěvníci si mohou vybrat z celkem 152 pokojů, 24 apartmánů a k využití je i 5 konferenčních místností

FOTOGALERIE: Podívejte se do apartmánu Adina

Budova je samostatně stojícím komplexem se dvěma nádvořími, vymezeným dvěma ulicemi a náměstím. Komplex byl postaven v letech 1912 až 1916 pro „pojištění cukrovarnického průmyslu“, v té době nesmírně důležitého a výnosného odvětví; proto byl také znám jako „Cukrovarnický palác“. Později v budově sídlila například Investiční a poštovní banka.

Podobu hotelu navrhlo madridské designérské studio Brime Robbins. Zástupci hotelu uvádějí, že využití služeb zahraniční firmy přineslo nový pohled na českou historii, která v rámci vizuální stránky hotelu hraje prim. Jako příklad můžeme uvést odkazy na Jiráskovy České báje a pověsti.

Mandarin Oriental Hyde Park

Mandarin Oriental: Výhled do londýnského Hyde Parku za 120 tisíc za noc

Budova londýnského hotelu Mandarin Oriental funguje jako hotel již 122 let. Nabízí perfektní lokalitu v Knightsbridge hned u Hyde Parku.

Přečíst článek

Místo klasického lobby mají hosté k dispozici tři „obývací pokoje“, každý v jiném designu, které odráží kulturní historii Prahy. Prvním z nich je „Knihovna“, odkazující na známou knihovnu Strahovského kláštera. Další místnost akcentuje umění českých sklářů, reprezentované skleněnou stropní instalací hned při vstupu do hotelu. A třetí místnost je věnována alchymistům, kteří přicházeli do Prahy z pověření císaře Rudolfa II., aby vyráběli „umělé“ zlato z různých kovů.

Apartmá Adina

To hlavní ale čeká na hosty čeká po cestě výtahem do vyšších pater, kde se nacházejí pokoje a apartmá. Tentokrát bych řekl, že korunním klenotem zde není ani tak prezidentské apartmá, ale takzvaný Adina Suite. Apartmá, které zabírá část původního bytu, kde bydlela slavná herečka Adina Mandlová

Ložnice tohoto apartmá se nachází v místech, kde měla ložnici sama Mandlová. Postel je nová a tajné dveře na chodbu pro milence byly zazděny při rekonstrukci, ale řada prvků z 30. let minulého století zde zůstala původní. Hotel se aktuálně snaží docílit zapůjčení originálních předmětů, které slavné herečce patřily, aby dosáhl ještě většího propojení s geniem loci tohoto místa. A cena za noc? Apartmá Adina se dá pořídit za zhruba 100 tisíc korun.

Prezidentské apartmá hotelu Four Seasons

Jen pro vyvolené. Luxusní apartmány mají perfektní výhled na pražské dominanty

Unikátní výhledy, které ale stojí balík. Prezidentské apartmány pražského hotelu Four Seasons s výhledem na Karlův most či Pražský hrad začínají na 100 tisících korunách za noc.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Prezidentské apartmá hotelu Four Seasons

Jen pro vyvolené. Luxusní apartmány mají perfektní výhled na pražské dominanty

Přečíst článek
Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme