Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Živě: Roberta Metsolaová na VŠE. Budoucnost Evropy je v rukou nás všech

Komerční spolupráce

Před blížícími se evropskými volbami, které se uskuteční na začátku června 2024, plánuje předsedkyně Evropského parlamentu Roberta Metsolaová navštívit všechny členské státy Evropské unie, aby povzbudila občany k účasti na volbách. V České republice, kde se bude hlasovat 7. a 8. června, přišlo k minulým evropským volbám pouze 28,72 procenta voličů.

Reklama

Roberta Metsolaová se v rámci návštěvy České republiky ve středu 14. února setká se studenty a mladými lidmi na téma „Rozhodujeme společně: Jakou Evropu chceme?“ v prostorách Vysoké školy ekonomické v Praze. Debatu odvysíláme živě.

Živý stream z akce začne v 17:00

Dopoledne předsedkyně EP uctila památku obětí tragické události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, kde před Vánocemi pachatel zastřelil 14 lidí, poté i sebe a dalších 25 lidí zranil. Dále ji čekala jednání s nejvyššími ústavními činiteli. Sešla se předsedkyní sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09) a předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS).

Odpoledne Metsolaovou na Pražském hradě přijal prezident Petr Pavel, ve Strakově akademii pak premiérem Petr Fiala (ODS).

Metsolaová je předsedkyní Evropského parlamentu od ledna 2022, Česko naposledy navštívila v dubnu 2023 při příležitosti konference předsedů parlamentů zemí EU.

Reklama

Související

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Ivan David: Každý má přímou povinnost uplatnit své demokratické právo volit

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme