Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stav operovaného slovenského premiéra Fica se podařilo stabilizovat, je na JIP

Stav operovaného slovenského premiéra Fica se podařilo stabilizovat
Profimedia
 ČTK

Zdravotní stav postřeleného slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale vážný, řekli novinářům ministr obrany Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické fakultní nemocnice Miriam Lapuníková, kde byl ministerský předseda po středečním pokusu o atentát hospitalizován. Fico podstoupil pětihodinovou operaci.

Reklama

„V průběhu noci se podařilo lékařům stabilizovat stav pacienta. Probíhají další úkony, které mají směřovat k zlepšování jeho zdravotního stavu. Stav je nadále vážný kvůli komplikovanosti zranění,” uvedl Kaliňák, který je blízkým spolupracovníkem Fica v jeho straně Směr-sociální demokracie.

Lapuníková na společném briefingu s Kaliňákem uvedla, že na operaci se podílely dva zdravotnické týmy a premiér je nyní na jednotce intenzivní péče. Řekla také, že Fico utrpěl "četná střelná poranění".

Vicepremiér Kaliňák poděkoval za "extrémní výkon" týmu lékařů a sester, kteří "celý večer a celou noc bojovali o život předsedy vlády". „Bohužel ten stav je nadále velmi vážný právě pro komplikovanost zranění, ale všichni chceme pevně věřit, že se mu situaci podaří zvládnout,” dodal.

Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok ve středu uvedl, že zadržený pachatel při atentátu na Fica vystřelil pětkrát.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme