Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Tipněte si, jestli chce být Babiš premiérem

Andrej Babiš
profimedia.cz
Jana Havligerová

Oslavy dne vzniku samostatného československého státu tentokrát, díky prezidentu republiky, nebyly žádnou rutinou. Předáváním bojového praporu u Národního památníku v Praze na Vítkově počínaje, a večerním projevem hlavy státu ve Vladislavském sále Pražského hradu konče. V něm Petr Pavel v závěru zmínil dokonce i nástup umělé inteligence. Asi ne náhodou. Celý proslov vyzněl jako stvořený za pomoci AI. Najít tolik omšelých frází na tak dlouhou dobu snad ani není v lidských silách.

Reklama

Sváteční den ovšem pořádně okořenila až šéfka resortu obrany Černochová. Výzvou, aby Česko vystoupilo z Organizace spojených národů. Ještěže paní ministryně nemůže z titulu své funkce vyhlásit ani částečnou, natož všeobecnou mobilizaci ozbrojených sil.

A je to venku. Babiš bude příští rok v únoru opět kandidovat na předsedu hnutí ANO. Oznámil, že bude kandidovat, a pak se teprve uvidí, co dál. Na přímou otázku, zda chce být znovu premiérem, neodpověděl, a tak můžete tipovat. Chce být Andrej Babiš premiérem nebo ne?

Reklama

Související

Senát schválil „lex Babiš“. Politici nebudou smět vlastnit média ani přes svěřenské fondy

Šéf ANO má smůlu. Senát schválil „lex Babiš“, politici nebudou smět vlastnit média ani přes fondy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme