Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Londýnská City opět ožije. Covid necovid, banky vábí lidi zpět do kanceláří

Takhle to při slunečných dnech vypadalo v poledne před Lloyds bank v londýnské City. Ještě v čase před pandemií.
iStock
Veronika Kudrnová
vku

Finančním domům Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs a Citigroup i Lloyds už došla s covidem trpělivost. Povolávají své lidi zpět do kanceláří, píše Bloomberg. Londýnská City tak se tak zaplní bankéři v rouškách.

Reklama

Londýnskou City od příštího týdne patrně čeká návrat bankéřů, kteří pracovali z domova, napsala dnes agentura Bloomberg. Od pondělí se do kanceláří mohou vracet zaměstnanci společnosti Barclays. Banka se vrací k hybridnímu modelu práce, tedy zčásti z domova a zčásti z kanceláře. Týden nato, tedy 31. ledna, se k nim v kancelářích připojí bankéři konkurenční Deutsche Bank. Zpět své lidi povolávají například i Goldman Sachs a Citigroup.

Také Deutsche Bank se vrací k hybridnímu modelu práce. Většina zaměstnanců bude mít možnost pracovat z domova několik dní v týdnu.

Zatímco klíčoví pracovníci včetně některých obchodníků nikdy neopustili kancelář, mnoho zaměstnanců Barclays a Deutsche Bank pracuje na dálku od prosince, kdy k tomu kvůli koronavirové variantě omikron vyzvala britská vláda. Výzvu vláda zrušila ve středu a od 27. ledna nebudou muset lidé mít v obchodech a ve veřejné dopravě zakryté ani dýchací cesty.

ilustrační foto

Brexit vrhá na budoucnost Anglie temný stín, píší média

Dlouhé fronty před čerpacími stanicemi. Rvačky panikařících řidičů, jimž před očima docházejí zásoby benzínu. Vojáci rozmístění po celé zemi, aby pomáhali při distribuci pohonných hmot. A na pozadí pokračující pandemie nemoci covid-19, potraviny hnijící na polích a rodiny propadající se do bídy. Tohle je Británie v roce 2021, uvedl server The New York Times.

Přečíst článek

Banka HSBC v pátek svým zaměstnancům v Anglii oznámila, že se mohou vrátit do práce. Od 27. ledna nebudou muset sice nosit roušky, ale společnost je vyzývá, aby je nosili ve výtazích a při pohybu po budovách.

Do kanceláře se mohou vrátit i zaměstnanci Lloyds v Anglii. Jejich kolegové ze Severního Irska, Skotska a Walesu budou nadále pracovat z domova, pokud tak již činí. Skotsko, Wales a Severní Irsko si stanovují vlastní opatření nezávisle na ústřední vládě v Londýně, která určuje pravidla pro boj s šířením koronaviru pouze pro Anglii.

Británií zmítá jedna krize za druhou

Johnson přilévá do ohně. K inflaci a pádícím cenám energií Britům ještě zvýší daně. Ustojí to?

Ostrovní království se pustilo do experimentu, který se nemusí vyplatit. K mixu pokračující covidové pandemie, rostoucích cen energií a zrychlující inflaci přilévá tamní vláda olej do ohně v podobě zvýšení daní. 

Přečíst článek

finanční centrum Charlottte

V Charlotte je nejrychleji rostoucí finanční centrum v USA

New York a jeho Wall Street zná každý. O druhém největším finančním centru Spojených států ale slyšel málokdo. Charlotte přitom roste rychleji než zbytek Spojených států.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme