Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ethereum je na historickém maximu. Poroste dál, míní experti

Ethereum, ilustrační foto
Pixabay

Po bitcoinu druhá největší kryptoměna ethereum dnes vystoupala nad 4400 dolarů (téměř 100 tisíc korun) a překonala tak předchozí rekord 4380 dolarů z 12. května. Přispěla k tomu technická aktualizace sítě ethereum.

Reklama

Ethereum od svého zářijového minima vzrostlo o 60 procent. Na specializovaném serveru CoinDesk se obchodovalo za 4303 dolarů, připisovalo si tak 6,9 procenta. Nejvýše za uvedené časové období vystoupalo na 4402 dolarů.

Šéf výzkumu investiční společnosti Pepperstone v Melbourne Chris Weston má za to, že během obchodování v Evropě a v Americe by mohlo ethereum ještě posílit. Konstatoval dále, že investory k nákupu často přivedou právě technologické aktualizace.

digitální certifikát, očkování, cestováni v covidu

Bankéř Lubomír Lízal: Past elektronické identity, o níž se moc nemluví

Nevěřte tomu, že elektronická identita vám nemůže způsobit problémy. Stát totiž zřídí datovou schránku automaticky, píše v komentáři pro newstream.cz šéf Expobank CZ a bývalý člen bankovní rady ČNB Lubomír Lízal.

Přečíst článek

O 2300 procent posílila za několik dní kryproměna squid, která těží z popularity jihokorejského seriálu Hra na oliheň (v originále Squid Game) z produkce americké internetové televize Netflix. Squid patří do kategorie kryptoměn, které si lidé kupují, aby mohli hrát online hry. Hraním si mohou vydělat další mince. Ty lze v reálném světě převádět na peníze nebo na jiné kryptoměny. Squid se v úterý obchodoval za jeden cent, zatímco dnes vystoupal na 2,34 dolaru.

Seriál Hra na oliheň, v němž skupina lidí s finančními problémy hraje o přežití v dětské hře, se stal světovým hitem. Online hra inspirovaná seriálem má odstartovat v listopadu.

Mark Zuckerberg

Další rána pro Zuckerberga. Na Blízkém východě se přes Facebook prodávají lidé

Před dvěma lety Apple pohrozil provozovateli nejrozšířenější sociální síti světa Facebook a Instagramu, že stáhne jejich aplikace ze svého obchodu. Důvodem byly obavy, že se sítě staly nástrojem pro obchodování s lidmi a jejich vykořisťování na Blízkém východě. Facebook sice slíbil, že zakročí, nyní ale přiznal, že jeho snaha zabránit této nekalé činnosti není dostatečná. Uvedla to agentura AP s odkazem na interní dokumenty Facebooku označované jako Facebook Papers. V nabídce Applu ale sítě zůstaly. 

Přečíst článek

Minulý týden dosáhl rekordní výše bitcoin, přiblížil se hranici 67 tisíc dolarů. Minulé úterý se ve Spojených státech začalo obchodovat s prvním fondem ETF, který se zaměřuje na futures na bitcoiny. Investoři očekávají, že cena této kryptoměny se bude nadále zvyšovat a že bitcoin se dočká obecného přijetí. Na kryptoburze CoinDesk se obchodoval za 60 925 dolarů.

Prudký růst zakouší nová kryptoměna šiba-inu, která si tento týden připsala 160 procent. Je osmou největší kryptoměnou světa. Podle DPA reaguje na internetovou petici, v níž především mladí investoři vyzývají americkou obchodní platformu Robinhood, aby začala šiba-inu nabízet. K popularitě kryptoměn šiba-inu a dogecoin přispívá mimo jiné šéf automobilky Tesla Elon Musk, který se ke kryptoměnám často vyjadřuje na Twitteru.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bitcoin, ilustrační foto

Kolik aktuálně stojí bitcoin, ethereum, stablecoin, litecoin, „psí“ krypotoměny?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme