Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak začít podnikat v Evropě? Je to snadné

Jak začít podnikat v Evropě? Je to snadné
komerční spolupráce
Komerční spolupráce

Podnikání v Evropě je pro mnoho lidí lákavou příležitostí. Zvláště v posledních letech se stává stále oblíbenějším způsobem, jak si vydělat na živobytí. Může to být ale také náročné a vyžaduje to pečlivou přípravu. Jak začít podnikat v Evropě a jaké jsou nejdůležitější kroky, které musíte udělat?

Reklama

Prvním krokem při zahájení podnikání v Evropě je vybrat si vhodný trh. Existuje mnoho faktorů, které byste měli zvážit, například velikost trhu, konkurence, poptávka a regulační prostředí. Musíte také zvážit, zda máte dostatek finančních prostředků na zahájení podnikání na daném trhu.

Důležitá je forma podnikání

Dalším důležitým krokem je vybrat si vhodnou formu podnikání. Existuje mnoho různých způsobů, jak začít podnikat v Evropě, například společnost s ručením omezeným (s.r.o.), akciová společnost (a.s.) nebo živnostenský list. Každá z těchto forem má své výhody a nevýhody, a je důležité zvážit, která forma je nejvhodnější pro vaše podnikání. Můžete založit firmu novou, anebo se poohlédnout po nějaké ready made společnosti.

Úspěšný start-up SupplyDo založil David Klímek.

Od snů o NHL k založení vlastní firmy. Klímkův start-up SupplyDo získal investici 9,6 milionu a roste

Start-up SupplyDo se věnuje se zjednodušení dodavatelského řetězce, kromě výroby obalů a tvorby marketingových předmětů řeší také kompletaci a distribuci. Loni ho založil bývalý profesionální hokejista David Klímek a už v prvním roce dosáhl dle svých slov zisku.

Přečíst článek

Po výběru vhodného trhu a formy podnikání musíte zaregistrovat své podnikání. Proces registrace se může lišit v závislosti na zvolené formě podnikání a zemi, kde se rozhodnete podnikat. V každém případě je ale důležité postupovat podle platné legislativy a mít veškeré potřebné dokumenty.

Společnosti k „okamžitému použití“

V dnešní době již není nutné být občanem nebo žít v zemi, kde chcete podnikat. Existuje mnoho možností, jak začít podnikat kdekoli v Evropě a jednou z nich jsou právě ready made společnosti. Ready made společnosti jsou již založené společnosti, které jsou připraveny k okamžitému použití. To znamená, že nemusíte čekat na vytvoření nové společnosti, ale můžete okamžitě začít podnikat. Tyto společnosti jsou také známé jako shelf company nebo společnost z regálu.

V Čechách existuje mnoho firem, které nabízejí evropské ready made společnosti. Tyto firmy vám mohou pomoci s registrací společnosti a zajistit všechny potřebné dokumenty. Pokud se rozhodnete pro tuto možnost, můžete rychle a snadno získat podnikatelskou identitu v jakékoliv zemi v Evropě.

Bikecentrum Radotín

Chceme, aby vztah se zákazníkem trval celý život, říkají ocenění prodejci kol

Jet na rozhovor do úžasné cykloprodejny, jejíž majitelé cyklistikou žijí, lze jenom na kole. Nesmí vadit lehký deštík, ani sedm stupňů nad nulou. A tak jednoho rána náš spolupracovník Tomáš Hájek sedl na bicykl své dcery, protože mu jeho vlastní někdo ukradl, a vyrazil do Ski a Bike Centrum Radotín, které vyhrálo v roce 2022 cenu VISA Czech Top Shop za měsíc duben a stalo se v této soutěži také celkovým vítězem za rok 2022. Jel tam vyzpovídat bikerového srdcaře Lukáše Prince a jeho manželku Kateřinu.

Přečíst článek

Založení vlastní společnosti může být složité a časově náročné, zejména v cizině. Použití ready made společnosti vám může ušetřit spoustu času a usnadnit vám proces zakládání společnosti. Tyto společnosti jsou také velmi flexibilní a mohou být použity k různým účelům. Je důležité si uvědomit, že i když je použití ready made společnosti snadné a rychlé, měli byste si být jisti, že vám tato možnost vyhovuje. Je důležité mít vědomosti o místních zákonech a regulacích, abyste se vyhnuli případným potížím v budoucnu.

Pokud se rozhodnete pro ready made společnost, měli byste zvážit několik faktorů. Jedním z nich je cena. Ceny se mohou výrazně lišit v závislosti na zemi a na poskytovateli služeb. Měli byste také zvážit, zda společnost, kterou si vyberete, splňuje vaše potřeby a zda je schopna poskytnout všechny potřebné služby.

Robert Kunorza (uprostřed)
video

K podnikání mě hnala touha nemít nad sebou žádné šéfy, říká spolumajitel zlínské obuvnické firmy

Být dobrý podřízený mu v životě nestačilo, chtěl mít osud ve vlastních rukou. Velkou inspirací mu v tom byl legendární Tomáš Baťa. Koneckonců v bývalých baťových závodech ve zlínském Svitu také odstartoval svoji pracovní kariéru. „Tam jsme pochopil, že člověk v životě potřebuje i trochu štěstí. Třeba na dobré nadřízené. Když vás šéf nebude chtít, tak to ničím nepřetlačíte,” říká Robert Kunorza, ředitel a spolumajitel firmy Bennon. „Snil jsem o jediném, nemít nad sebou žádné šéfy a být finančně nezávislý,” říká. A to se mu taky povedlo. Jak se z nuly buduje prosperující byznys, se dozvíte v dalším díle podcastu Buduj značku s Robertem Kunorzou.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Jaké zhodnocení slibují termínované vklady v listopadu?

Jaké zhodnocení slibují termínované vklady v listopadu? Tady je přehled

Přečíst článek
Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Martin Pleštil: Investice a daně. Kdy máte klid a kdy musíte vyplňovat přiznání?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme