Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dubaj, Gruzie nebo Albánie. Kde ještě výhodně koupíte nemovitost

Tenerife, Španělsko
iStock
Zdeněk Pečený

Zájem Čechů o nákup zahraničních nemovitostí neopadá, ba naopak. Roste. Podle realitních kanceláří vzrostl objem nákupů starších i nových apartmánů či domů meziročně asi o 20 až 25 procent. K oblíbeným destinacím patří především Španělsko, Chorvatsko či Dubaj, ale například i Albánie.

Reklama

Ceny nemovitostí k rekreaci či stálému bydlení v tuzemsku dosáhly závratných hodnot a výnosy z pronájmů jsou hluboko pod současnou inflací i úrokovými sazbami České národní banky. Návratnost investice v zahraničí je vyšší než v Česku. Zvláště pokud jde o nemovitost v atraktivní turistické lokalitě, nejlépe takové, kde se dá využít k celoročním krátkodobým pronájmům.

Kde v zahraničí jde výhodně koupit nemovitost? Podívejte se:

Na řadě míst v zahraničí lze navíc nemovitost pořídit levněji než v tuzemsku. Menší byty začínají již pod dvěma miliony korun, průměrná nemovitost koupená v zahraničí přijde na pět milionů korun. „Není se tedy čemu divit, že se někteří Češi poohlížejí po zajímavých nemovitostech za našimi hranicemi. Vyhledávané jsou například apartmány v turisticky dosud méně známých lokalitách, u kterých je v budoucnu očekáván růst jejich tržní ceny i pravidelných příjmů z pronájmu,” říká Jana Žáčková, on-line hypoteční specialistka start-upu Hyponamíru.cz.

Nejatraktivnějšími trhy pro investice do nemovitostí jsou ty, které nabízejí politickou stabilitu a solidní ekonomiku. „A takovým trhem je nyní bezesporu Evropská unie,” konstatoval Jan Večerka, zakladatel a šéf aplikace Brikk­App. Podle jeho slov jsou tak vhodné pro nákup nemovitostí země jako Německo, Nizozemsko, Španělsko a Portugalsko. Pro odvážnější investory se pak nabízejí rozvíjející se trhy typu Gruzie, Albánie či asijských zemí. V drtivé většině případů platí, že vyšší výnos je vykoupen větším rizikem.

Tématu realitních investic se podrobně věnujeme také v našem novém magazínu s názvem Realitní Club. Předplatit si ho můžete 👉 ZDE. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Luxusní vila v rezortu Neano na ostrově Bali

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme