Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dubaj, Gruzie nebo Albánie. Kde ještě výhodně koupíte nemovitost

Tenerife, Španělsko
iStock
Zdeněk Pečený

Zájem Čechů o nákup zahraničních nemovitostí neopadá, ba naopak. Roste. Podle realitních kanceláří vzrostl objem nákupů starších i nových apartmánů či domů meziročně asi o 20 až 25 procent. K oblíbeným destinacím patří především Španělsko, Chorvatsko či Dubaj, ale například i Albánie.

Reklama

Ceny nemovitostí k rekreaci či stálému bydlení v tuzemsku dosáhly závratných hodnot a výnosy z pronájmů jsou hluboko pod současnou inflací i úrokovými sazbami České národní banky. Návratnost investice v zahraničí je vyšší než v Česku. Zvláště pokud jde o nemovitost v atraktivní turistické lokalitě, nejlépe takové, kde se dá využít k celoročním krátkodobým pronájmům.

Kde v zahraničí jde výhodně koupit nemovitost? Podívejte se:

Na řadě míst v zahraničí lze navíc nemovitost pořídit levněji než v tuzemsku. Menší byty začínají již pod dvěma miliony korun, průměrná nemovitost koupená v zahraničí přijde na pět milionů korun. „Není se tedy čemu divit, že se někteří Češi poohlížejí po zajímavých nemovitostech za našimi hranicemi. Vyhledávané jsou například apartmány v turisticky dosud méně známých lokalitách, u kterých je v budoucnu očekáván růst jejich tržní ceny i pravidelných příjmů z pronájmu,” říká Jana Žáčková, on-line hypoteční specialistka start-upu Hyponamíru.cz.

Reklama

Nejatraktivnějšími trhy pro investice do nemovitostí jsou ty, které nabízejí politickou stabilitu a solidní ekonomiku. „A takovým trhem je nyní bezesporu Evropská unie,” konstatoval Jan Večerka, zakladatel a šéf aplikace Brikk­App. Podle jeho slov jsou tak vhodné pro nákup nemovitostí země jako Německo, Nizozemsko, Španělsko a Portugalsko. Pro odvážnější investory se pak nabízejí rozvíjející se trhy typu Gruzie, Albánie či asijských zemí. V drtivé většině případů platí, že vyšší výnos je vykoupen větším rizikem.

Tématu realitních investic se podrobně věnujeme také v našem novém magazínu s názvem Realitní Club. Předplatit si ho můžete 👉 ZDE. 

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Luxusní vila v rezortu Neano na ostrově Bali

3+1 na Proseku, nebo luxusní vilu na Bali? Češi objevují bydlení v exotických končinách

Přečíst článek
Split

Chorvatské reality kvůli euru zdraží. Hlavně ty u Jadranu, shodují se experti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme