Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vrtkavý bitcoin od začátku roku ztratil už polovinu své hodnoty

Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala na nejnižší hodnotu od začátku roku.
Pixabay
 ČTK

Cena bitcoinu se po úterním pádu pod hranici 30 tisíc dolarů mírně zotavuje. Během středy nejznámější kryptoměna opět vystoupala ze své letošní nejnižší hodnoty zpět k 34 tisícům dolarů a kolísá na obě strany. Od maxima téměř 65 tisíc dolarů, kde se ocitla letos v dubnu, už bitcoin odepsal téměř polovinu své hodnoty. Ukazují to záznamy na specializovaném webu CoinDesk.

Reklama

K úternímu propadu přispěl tlak zejména čínských úřadů. Ty na konci minulého týdne zasáhly proti takzvaným těžařům kryptoměn a centrální banka vyzvala finanční instituce, aby přestaly poskytovat služby související s kryptoměnami.

Ve středu před polednem se bitcoin prodával za necelých 34 dolarů, a za posledních 24 hodin tak vykazoval růst o více než sedm procent.

Sean Rooney ze společnosti Valkyrie Investments z nynějšího vývoje na trhu vyvozuje, že „obchodníci s bitcoinem se v nejbližších týdnech budou patrně pohybovat v nejistých vodách”.

„Jakýkoli výrazný pokles pod 30 tisíc dolarů přiměje spoustu hráčů na trhu k tomu, že hodí ručník do ringu,” myslí si Matt Maley ze společnosti Miller Tabak +. „I když tedy bitcoin v dlouhodobém horizontu změní svět, neznamená to, že nemůže krátkodobě spadnout zpět pod 20 tisíc dolarů,” dodal.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kybernetický zločin - ilustrační foto

Praní špinavých peněz i financování terorismu. Zločinci rekordně zneužívají kryptoměny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme