Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zběsilá jízda F1 po Staré Praze. RedBull ukázal kontroverzní reklamní spot

Formule projíždějící přes Karlův most se objevila v reklamním spotu společnosti RedBull.
Jan Kasl / Red Bull Content Pool
 ČTK

Rakouská firma vyrábějící energetické nápoje RedBull ukázala reklamní spot se záběry z dubnového přejezdu formule po Karlově mostě. Jízda tehdy vyvolala silné kontroverze u části české veřejnosti i politické reprezentace. Řada uživatelů sociálních sítí tehdy kritizovala pronajmutí význačné kulturní památky pro propagační účely nadnárodní společnosti a vedení pražské radnice později prohlásilo, že o chystaném průjezdu formule do poslední chvíle nevědělo.

Reklama

RedBull natáčel na několik místech v České republice a na Slovensku. Kromě Karlova mostu se formule ve videu objevuje také u Pražského hradu či u sochy Franze Kafky poblíž Národní třídy. Následně se děj přesouvá na Moravu, kde závodní vůz jede vinicemi.

Na Slovensku se pak formule objevuje mimo jiné v bratislavských ulicích, přejíždí přes Starý most přes Dunaj a nakonec zastaví u Bratislavského hradu.

RedBull uvedl reklamní spot s přejezdem formule po Karlově mostě.

Formule se na Karlově mostě objevila 21. dubna a její přítomnost vzbudila nesouhlas části veřejnosti. Pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha Sobě) tehdy serveru iDNES.cz řekla, že vedení magistrátu s průjezdem nesouhlasilo, ale že se vedení firmy RedBull zřejmě dohodlo s vedením městské části Praha 1, kde most leží.

Radní pro majetek Jan Chabr (TOP 09) pak iDNES.cz sdělil, že natáčení odsouhlasil poté, co mu dala zelenou Praha 1 i památkový ústav. Z žádosti firmy podle něj ale nebylo patrné, že se chystá na mostě průjezd formule a RedBull rovněž uváděl, že bude natáčet film, a nikoliv reklamní spot. Pokud by pravý účel vedení magistrátu vědělo předem, akci by nepovolilo, dodal.

Spot z České republiky a Slovenska je součástí série firmy RedBull, která k propagaci svého týmu formule 1 natáčí videa z různých zemí. Závodní vozy při nich projíždí místní přírodou či kolem nejznámějších historických památek. Předchozí reklamní videa společnost natáčela například v Indii, Argentině, USA, ve Švýcarsku či v Dánsku.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

František Kinský při rozhovoru pro newstream CLUB
video

VIDEO: Majetek nedědíte pro sebe, spravujete rodinné jmění, říká František Kinský

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme