Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Luxus v Paříži. Nocleh v olympijské metropoli může stát hodně přes milion

Hotel Ritz Paris
Profimedia.cz
Michal Nosek
nos

Paříž se chlubí mnoha luxusními pětihvězdičkovými hotely. Na nabídku toho opravdu nejlepšího se klient musí řádně finančně připravit.

V hotelu se v hlavní sezóně, a navíc v době konání Olympijských her, může cena pokoje za jednu noc vyšplhat až k 44 tisícům dolarů. Ještě víc však ohromí astronomické cifry na ceníku v Imperial Suite v hotelu Ritz Paris. Zde si host musí za nocleh připravit ohromujících 70 tisíc dolarů. Uvádí to server CNBC.

Luxus francouzských hotelů

Dalším z hotelů v nejvyšší třídě je Hôtel de Crillon, palác z 18. století, který byl v roce 1909 přeměněn na hotel, v minulosti hostil četné celebrity, královské rodiny a hlavy států. Těm nabídl dva obří apartmány, které se rozkládají na více než 335 metrech čtverečních a autorský podíl na nich má Karl Lagerfeld.

Týden na zámku za šest mega

Kdo vůbec neřeší svůj prázdninový rozpočet a chce si v absolutním luxusu odpočinout od ruchu velkoměsta, jistě  zváží nabídku Chateau de Villette, sídla z konce 17. století, které se nachází čtyřicet minut jízdy autem od Paříže. Zámek známý jako „Malé Versailles“ se může pochlubit neoklasicistní fasádou a skvostnými interiéry. Nabídce samozřejmě odpovídá cena za pobyt. Týden na zámku vyjde na téměř 270 tisíc dolarů.

Italský šéfkuchař Angelo Sabatelli

Michelinský šéfkuchař Sabatelli vařil v Praze. Co na oslavu vymyslel?

V aktuálním 69. vydání prestižního gastronomického průvodce Michelin Guide 2024, přibyla nová zvláštní cena. Jedná se o „Passion Dessert”. Tu jako první získal italský šéfkuchař Angello Sabatelli, jehož restauraci zdobí již deset let i klasická michelinská hvězda.

Přečíst článek

Francie, která dala světu i prestižního gastronomického průvodce Michelin, příchozím v celé zemi nabídne hned 630 restaurací oceněných minimálně jednou Michelinskou hvězdou, včetně devíti pařížských se třemi hvězdičkami.

Například Le Cinq v pařížském resortu Four Seasons Hotel George V. nabízejí pokrmy oceňovaného šéfkuchaře Christiana Le Squera a vína ze sklepa, který pojme 50 tisíc lahví.

K dalším restauracím, které nabízí pozoruhodný gastronomický zážitek, patří Kei, která spojuje japonskou a západní kuchyni, a Epicure v Le Bristol Paris, kde se naopak podávají zvýšené klasické francouzské pokrmy.

Češi získají maximálně deset medailí, víc ne, čeká sázkovka

Češi prosázejí během olympiády kolem půl miliardy korun. Aktuálně mají u Tipsportu vsazeno přes sedmdesát milionů korun. A jak vidí sázkovka medailové šance?

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.

Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.

Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.

Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Související

Ritz-Carlton Doha

REPORTÁŽ: Ritz-Carlton Doha je luxusním útočištěm na soukromém ostrově

Přečíst článek
Doporučujeme