Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kongresový palác před covidem hostil 300 tisíc lidí ročně. Teď zeje prázdnotou a láká na výstavu

Kongresový palác slaví letos 40 let od svého otevření.
Kongresový palác
Petra Jansová

Od Pakulu ke Kongresáku - to je název právě probíhající výstavy o historii budovy, která ční nad Prahou vedle Vyšehradu.

Reklama

Kongresový palác na pražském Vyšehradě se svými 70 sály různých velikostí a kapacitou 9300 osob je největším svého druhu v Česku. Před covidem dokázal přilákat až 300 tisíc hostů ročně. Nyní je v něm umístěno očkovací centrum, ve fyoer rovněž láká na výstavu připomínající 40 letou historii objektu.

Kvůli covidovým restrikcím přišel palác o 70 procent akcí. Prakticky zakázané podnikání ve dvou segmentech – v krátkodobých pronájmech sálů a salónků pro kongresové, konferenční a kulturní akce a hostinské činnosti hotelu Holiday Inn PCC – způsobilo pokles celkových tržeb společnosti o 52 procent na 253,1 milionů. "Díky stabilnímu segmentu dlouhodobých pronájmů zejména v budově Business centra Vyšehrad, minimálnímu poklesu tržeb parkingu, výrazným provozním úsporám, snížení počtu zaměstnanců a čerpání dotací z programu na podporu zaměstnanosti ANTIVIRUS se nám podařilo minimalizovat provozní ztrátu vyjádřenou ukazatelem EBITDA na 19,4 mil. korun," přibližuje ředitelka KPC Lenka Žlebková. 

Výstava přibližuje historii

Expozice koncipována jako mozaika panelů různých formátů, které evokují styl „nástěnek“ typických pro osmdesátá léta. Visí na nich především archivní materiály věnované architektuře, politickému kontextu, kultuře a společenským událostem, které se konaly v této budově a zároveň se zapsaly do moderních dějin našeho národa. Kromě komunistických sjezdů v době předlistopadové, Kongresový palác hostil například summit NATO.

Veřejnost si výstavu může prohlédnout do 12. září každý den od 10 do 18 hodin.

Pražským hotelům chybí zahraniční turisté.

Pražské hotely jsou na tom nejhůř ve střední Evropě, chybí jim kongresy

Čtyř a pětihvězdičkové hotely v Praze jsou téměř prázdné. Ve srovnání s prvním pololetím roku 2019 zaznamenaly více než 80procentní propad tržeb, přičemž Praha je na tom ve srovnání s metropolemi okolních států nejhůř.

Přečíst článek

Praha se umístila na 11. místě žebříčku.

Kde je ráj digitálních nomádů? Vysoko v žebříčku atraktivních lokalit je i Praha

Melbourne, Dubaj, Londýn nebo Praha? Česká metropole se v žebříčku společnosti Netpick umístila v top 15 nejlepších destinací digitálních nomádů na světě.

Přečíst článek

 

 


 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme