Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dubaj posiluje pozici centra turismu. Otevře největší vyhlídkové kolo na světě

Dubaj
iStock
Petra Jansová
pej

V Dubaji se za měsíc otevře další turistická atrakce. Ain Dubai neboli Dubajské oko měřící téměř 280 metrů bude největším „ruským kolem“ na světě.

Reklama

Točící se konstrukce na ostrově Bluewater má 48 uzavřených kabin, každá z nich pojme až 40 cestujících. Najednou tedy poskytne vyhlídku až pro 1750 lidí, kapacita ale zatím nemůže být plně využita kvůli proticovidovým opatřením, upozorňuje server CNBC.

Jedna jízda bude trvat 38 minut.

Praha se umístila na 11. místě žebříčku.

Kde je ráj digitálních nomádů? Vysoko v žebříčku atraktivních lokalit je i Praha

Melbourne, Dubaj, Londýn nebo Praha? Česká metropole se v žebříčku společnosti Netpick umístila v top 15 nejlepších destinací digitálních nomádů na světě.

Přečíst článek

Otevření Dubajského oka je dalším krokem místní vlády směrem k posílení pozice Dubaje jakožto globálního centra turistického ruchu.

Místo ropy turisté

„Přeorientování se na cestovní ruch je jednou z hlavních strategií nejenom Dubaje ale i celých Spojených arabských emirátů. V souvislosti s nestabilitou cen ropy během pandemie se ukázalo, že je potřeba se zaměřit i na jiná odvětví,“ konstatoval Usman Khalid, odborný asistent ekonomické fakulty na univerzitě Spojených arabských emirátů.

Produkce ropy v Dubaji je ve srovnání s ostatními emiráty mnohem nižší. Podle Světového ekonomického fóra méně než jedno procento dubajského HDP pochází z těžby ropy. Cestovní ruch naopak tvoří 11,5 procenta dubajského HDP.

Výstavba bytů, ilustrační foto

Štěpán Křeček: Hypotéku je lepší vzít si pozdě nežli ještě později

Vzhledem k vysoké inflaci se lidem stále vyplatí čerpat hypoteční úvěry. Reálná hodnota vypůjčených peněz totiž klesá výrazně rychleji, než narůstají úroky.

Přečíst článek

To, že je cestovní ruch pro Dubaj jednou z priorit ekonomiky, potvrdil i způsob, jakým se tam snažili vypořádat s pandemií. Z údajů Dubai Tourism vyplývá, že od července do prosince 2020 navštívilo emirát více než 1,7 milionu lidí, další dva miliony pak v prvních pěti měsících roku 2021. 

Ruku v ruce s oživením cestovního ruchu dochází i k postupnému uzdravování segmentu ubytovacích služeb a pohostinství, v květnu letošního roku hlásily dubajské hotely 68procentní obsazenost.

>>>>>>Více o cestování můžete sledovat zde<<<<<<

Nový podnik sítě Ambiente.

Karpíšek navzdory krizi otevírá nový podnik, pivnici nové generace

Šest českých ležáků najednou nabídne ode dneška nový podnik sítě Ambiente v centru Prahy.

Přečíst článek

Výstavba silnice 714 Astfjordkryssinga.

Mosty, nemocnice, kostely. Tyto projekty se uchází o titul Stavba roku

Těchto 33 projektů se uchází o titul Stavba roku.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Ras Al Khaimah

Dubaji roste konkurence. V nejsevernějším emirátu se rodí Las Vegas Perského zálivu

Přečíst článek
Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme