Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aukce v Topičově salonu nabídla Fillu či Šímu za miliony

Jan Švankmajer - Ptáček
1. Art Consulting
Stanislav Šulc
sta

Milionová díla Antonína Procházky nebo Emila Filly nebo poměrně levnou malbu od Josefa Šímy šlo pořídit na aukci v Topičově salonu.

Reklama

Milionové položky a velké investiční příležitosti čekaly účastníky aukce společnosti 1. Art Consulting, která se pod pořadovým číslem 85 uskutečnila v Topičově salonu a již tradičně proběhla také online. Jedná se o první velkou sálovou akci síně z první ligy, další budou následovat až v listopadu. Potvrzují to také nabízená díla, mezi nimiž byla milionová díla od autorů největších jmen meziválečné moderny, jako je Emil Filla či Antonín Procházka a také poválečné generace, o niž je v současnosti eminentní zájem. Tu zastupuje například Václav Boštík.

Právě tito tři tvůrci se pak podělili o čtveřici nejdražších položek aukčního katalogu a lze očekávat, že právě o ně bude největší zájem. Nicméně ještě vyšší boj a nárůst koncové ceny oproti té vyvolávací může nastat u obrazu Josefa Šímy Světelná krajina. O Šímu je v posledních dvou letech mimořádný zájem a výjimečný obraz startuje na částce „pouhých“ 1,3 milionu korun.

JR

Další trhák? Hirstovi galeristé přicházejí s novým NFT

Londýnská galerie Heni, která ve spolupráci se světovým umělcem Damienem Hirstem nedávno uvedla na trh superúspěšnou NFT s názvem The Currency, vypisuje soutěž na další kryptoobraz. Tentokrát od street-artového umělce JR.

Přečíst článek

Totéž platí také pro Olbrama Zoubka, přičemž aktuální aukce nabídne hned čtyři jeho sochy. Nejdražším by se měla stát ikonická socha Anděl - Zvěstování, která startuje na částce 650 tisíc korun, naopak nejnižší vyvolávací cenu má Achilles s drapérií, jenž začíná na 150 tisících.

Současné umění

Vedle klasiků 20. století aukční síň nabízí také řadu děl současných umělců všech generací. Zajímavostí by mohla být kuriózní skulptura od Jana Švankmajera nazvaná Ptáček, hned několik děl od Jiřího Anderleho či Michaela Rittsteina nebo malba Narapoia, která nabízí jeden z typických výjevů Josefa Bolfa. Ta startuje na velmi sympatických 38 tisíc korun.

William Rudolf Lobkowicz

NFT CryptoPunk nevlastním, to je drahé i na mě, říká mladý Lobkowicz

Je zástupcem nejmladší generace Lobkowiczů. William Rudolf vystudoval Harvard, má nesmírné charisma a vystupuje jako opravdový šlechtic. V rodině má na starosti digitální aktivity a uspořádal první velkou akci u nás věnovanou digitálnímu umění, neboli takzvaným NFT. „Investiční potenciál NFT pro mě není až tak podstatný. V tuto chvíli hlavně experimentujeme a objevujeme možnosti, které tato moderní forma nabízí, a řešíme, jak je budeme moci využívat pro uchování našich sbírek,” říká William Rudolf Lobkowicz v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

rodina Lobkowicz
video

Na Hradě startuje obří výstava digitálního umění. Pořádají ji Lobkowiczové

Šlechtický rod Lobkowiczů, který vlastní několik významných nemovitostí a mimořádnou sbírku umění, sází na takzvaná NFT. V sobotu proběhne největší konference o tomto fenoménu u nás.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Luxus, který se letos vyplatil. Investice do luxusních komodit vydělaly více než akcie i zlato

Luxus, který se letos vyplatil. Investice do luxusních komodit vydělaly více než akcie i zlato

Přečíst článek
Daniel Pitín vystavuje v newyorské Nicodim Gallery

Jeden z nejúspěšnějších českých umělců Daniel Pitín vystavuje v New Yorku. Ukazuje stroj času

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme