Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stamiliardový deal. Francouzská BNP Paribas prodá svou americkou dceřinku Kanaďanům

BNP, Bank of the West
iStock

Společnost BNP Paribas prodá za 16,3 miliardy dolarů (asi 366 miliard korun) svou americkou dceřinou firmu Bank of the West. Největší francouzská banka podle tržní kapitalizace to uvedla ve svém dnešním sdělení. Novým majitelem se stane kanadská Bank of Montreal (BMO).

Reklama

Podle agentury Reuters měla kalifornská dceřiná firma BNP Paribas na americkém bankovním trhu potíže držet krok s konkurencí. Nyní by měla Bank of the West posílit přítomnost BMO na území Spojených států.

BNP Paribas uvedla, že výtěžek z prodeje použije k financování dalších odkupů svých akcií a k financování relativně malých, ale rychlých akvizic. Chce jejich prostřednictvím také dál rozvíjet svou přítomnost v Evropě.

CPI Group Radovana Vítka

Realitní magnát Vítek prodal majetek za skoro 18 miliard

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního magnáta Radovana Vítka prodala majetek asi za 700 milionů eur (17,7 miliardy korun), uvedla firma s tím, že jde součást už dříve oznámeného záměru rozprodat majetek až za miliardu eur, aby snížila dluhovou zátěž.

Přečíst článek

Management předpokládá, že transakce bude dokončena v příštím roce. Schválit ji ale ještě musejí úřady.

BNP Paribas koupila Bank of the West v roce 1979 a poté ji sloučila s French Bank of California. Vznikl tak její největší podnik mimo Evropu.

Americká součást BNP Paribas sídlí v San Francisku, provozuje více než 500 poboček a má kanceláře ve 24 amerických státech - převážně v západní části USA. Uvádí, že spravuje aktiva pro téměř 1,8 milionu klientů a pracuje pro ni více než 9000 zaměstnanců. BMO převzetím této firmy, která byla založena v roce 1874, získá úvěry zhruba za 56 miliard dolarů a vklady za 89 miliard dolarů.

Pobočka Moneta Money Bank

Vzniká třetí největší tuzemská banka. Moneta se spojí s finančními společnostmi PPF

Akcionáři Monety na dnešní valné hromadě na třetí pokus schválili její spojení s finančními společnostmi skupiny PPF, v prvé řadě s Air Bank. Vzniká tak třetí největší tuzemská banka dle počtu klientů – bude obsluhovat zhruba každého čtvrtého Čecha.

Přečíst článek

Rony Plesl
video

Umění je jako každý byznys. Musíte investovat, jinak se neprosadíte, říká Rony Plesl

V dalším z dílů pořadu Victory Club na newstream.cz se představí Rony Plesl. Jedna z nejvýraznějších osobností českého designu se v posledních letech stále více soustředí na volnou tvorbu a chce s ní uspět v globální konkurenci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zájem čínských firem o fúze a akvizice v USA je nejnižší za téměř 20 let

Čínské firmy se odvrací od USA. Počet fúzí a akvizic je nejnižší za téměř 20 let

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme