Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Makléř eToro souhlasí s prodejem akcií za 120 milionů dolarů na sekundárním trhu

Makléř eToro souhlasí s prodejem akcií za 120 milionů dolarů na sekundárním trhu
ČTK
 ČTK

Globální makléřská společnost eToro, která je z Izraele, nabídne na sekundárním trhu akcie za 120 milionů dolarů (2,6 miliardy korun). S odkazem na své zdroje to uvedla agentura Reuters. Krok přichází déle než rok poté, co firma zrušila plán vstoupit na burzu ve Spojených státech. Podnik nabízí makléřské služby v mnoha zemích světa včetně České republiky.

Reklama

Sekundárním prodejem dává společnost svým zaměstnancům a takzvaným andělským investorům - tedy těm, kteří jí poskytli kapitál na začátku podnikání - šanci prodat akcie stávajícím investorům eToro. Podle Reuters to firma uvedla v interní zprávě, jejíž obsah potvrdil mluvčí společnosti.

Přeprodej akcií 

Generální ředitel a spoluzakladatel eToro Yoni Assia ve zprávě uvádí, že firmě nejde o to, aby vybrala další peníze. Spíš jde podle něj o to umožnit získat hotovost některým dlouhodobým akcionářům a zaměstnancům.

Společnost eToro, stejně jako její rival Robinhood a další, se v poslední době těší značné popularitě mezi drobnými investory, zejména těmi mladšími. Obliba těchto internetových obchodních platforem se ještě výrazněji zvýšila za pandemie.

Prodej akcií firmu ohodnotí téměř na 3,5 miliardy dolarů, uvedl server americké televize CNBC. Na tuto částku byla firma oceněna v primárním kole financování na začátku tohoto roku.

Podnik v březnu získal 250 milionů dolarů od investorů včetně SoftBank Vision Fund 2 a Velvet Sea Ventures, kteří společnost ocenili na 3,5 miliardy dolarů. To je mnohem méně než ocenění, které loni nabídla dohoda se společností FinTech Acquisition, označovanou jako SPAC. Fúze, která ale byla později zrušena, firmu ocenila na 8,8 miliardy dolarů.

SPAC je zkratka pro firmy, které jsou na burze a jejichž cílem je dostat na burzu i jiné podniky, a to tím, že se s nimi spojí. Firmu FinTech Acquisition podporuje investorka Betsy Cohenová.

Twitter, který vlastní Elon Musk, bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro.

Twitter bude spolupracovat s eToro, uživatelé budou moct obchodovat s kryptoměnami

Sociální síť Twitter bude spolupracovat s izraelskou obchodní a makléřskou firmou eToro. Uživatelé Twitteru tak budou moct obchodovat s akciemi, kryptoměnami a dalšími aktivy a mít přístup k jejich cenám v reálném čase.

Přečíst článek

Warren Buffett

Warren Buffett: Inflace napálí všechny. Trhy se staly hráčským salonkem

Proslulé „Orákulum z Omahy“ na výroční konferenci své investiční společnosti Berkshire Hathaway dal kolegům pár cenných rad. Tou hlavní však bylo, že před inflací se nejspíš neschová nikdo, ať investuje do čehokoli.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Igor Rattaj, zakladatel společnosti TMR

TMR si jde na burzy pro miliardy. Chceme ozdravit firmu, říká Igor Rattaj

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme