Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lajkujete příspěvky? Zaplaťte. Síť X testuje dolarové předplatné

Síť X testuje dolarové předplatné, zpoplatní užívání i základních funkcí, jako je "lajk"
iStock
 ČTK

Pod vedením Elona Muska sociální síť X nevzkvétá, ba naopak. Potýká se s dezinformačními kauzami, obřím propadem inzerce i odlivem uživatelů. Na pozadí toho všeho se firma rozhodla symbolicky zpoplatnit užívání i základních funkcí. Údajně v boji proti robotům.

Reklama

Sociální síť X bude testovat nový model předplatného. Za použití základních funkcí, jako jsou „like“ či přeposílání nebo citování příspěvků jiných uživatelů, chce vybírat roční poplatek jeden dolar (23 korun). Účelem zavedení nového modelu předplatného, které označuje jako „Not A Bot“, je boj proti robotům a spammerům. 

Poplatek se má v jednotlivých zemích lišit v závislosti na směnném kurzu. Nový způsob bude nejprve k dispozici uživatelům na Novém Zélandu a Filipínách. Test se nedotkne stávajících uživatelů. Noví uživatelé však budou moci pouze prohlížet a číst příspěvky, sledovat videa a účty.

Roboti jsou pro Elona Muska, který společnost dříve známou jako Twitter loni koupil, problematickým tématem. V červenci X zavedla limit pro počet prohlížených příspěvků, aby „zajistila autenticitu“ uživatelské základny.

Začátkem tohoto měsíce agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj uvedla, že se generální ředitelka X Linda Yaccarinová setkala s věřiteli společnosti. Na tomto setkání uvedla, že společnost bude testovat tři úrovně předplatného podle počtu reklam zobrazených uživateli.

Majitel společnosti X Elon Musk a generální ředitelka Linda Yaccarinová

Na síť X se vracejí inzerenti. Příští rok můžeme vykázat zisk, uvedla generální ředitelka

Sociální síť X by mohla na začátku příštího roku vykázat zisk. Na konferenci Vox Media's Code v Kalifornii to ve středu uvedla její nová generální ředitelka Linda Yaccarinová, která je ve funkci právě 100 dní. V posledních týdnech se na platformu, známou dříve jako Twitter, podle ní ve velkém vracejí inzerenti.

Přečíst článek

Sociální síť X deaktivovala funkci umožňující hlásit dezinformace o volbách

Obavy z dezinformací. Síť X deaktivovala před volbami v USA a Austrálii možnost je nahlásit

Sociální síť X deaktivovala funkci, která uživatelům umožňovala hlásit dezinformace o volbách. Informovala o tom v otevřeném dopisu výzkumná organizace Reset.Tech Australia. Společnost Elona Muska tak učinila před důležitými volbami ve Spojených státech a Austrálii, což vyvolalo obavy z možného šíření dezinformací.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme