Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Home Credit poskytl v loňském covidovém roce více půjček, zisk zvedl o polovinu

Loga firem ze skupiny PPF před sídlem skupiny v Praze-Dejvicích
JiriMatejicek / Creative Commons / CC BY-SA 3.0
 ČTK

Společnosti Home Credit ze skupiny PPF, která poskytuje spotřebitelské úvěry, loni v Česku meziročně vzrostl čistý zisk o 47 procent na 361 milionů korun. Firma, která je součástí skupiny Home Credit, to uvedla ve výroční zprávě, kterou vložila do Sbírky listin. Na její zveřejnění upozornil Deník N.

Reklama

„V roce 2021 společnost poskytla nové půjčky v celkové hodnotě přesahující 11,1 miliard korun českých a objem poskytnutých úvěrů meziročně vzrostl o osm procent," uvedl ve výroční zprávě předseda představenstva Luděk Jírů.

Provozní výnosy společnosti se meziročně zvýšily z 1,24 miliardy korun na 1,32 miliardy korun. Provozní náklady klesly z 953,9 milionu korun na 866,9 milionu korun.

Jiří Šmejc

PPF povede Jiří Šmejc. Do vedení investiční skupiny vstupuje Daniel Křetínský

Šéf Home Creditu Jiří Šmejc se nově stane CEO celé investiční skupiny PPF. Její dosavadní ředitel Ladislav Bartoníček nově povede nově zřízenou Advisory Board to Family. V ní vedle něj a Šmejce usedne také Daniel Křetínský, partner dcery zesnulého Petra Kellnera Anny, uvedla vdova po nejbohatším Čechovi Renáta Kellnerová v interním dokumentu, který má newstream.cz k dispozici. Posléze informaci potvrdil mluvčí PPF Leoš Rousek.

Přečíst článek

Skupina Home Credit je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě a Asii. Ve vybraných zemích nabízí a rozvíjí také služby retailového bankovnictví. Jediným akcionářem českého Home Creditu je společnost Home Credit International.

Skupina Home Credit v první polovině loňského roku vykázala ztrátu 178 milionů eur (4,5 miliardy korun) způsobenou odpisy staršího portfolia, z velké části v Číně, a pandemií v Indii. Provozní výnosy Home Creditu v Číně klesly v první polovině loňského roku na 462 milionů eur z 1,08 miliardy eur před rokem. Na dalších asijských trzích, kromě Indie, se od roku 2020 zlepšily. Výroční zpráva skupiny za celý loňský rok nebyla dosud zveřejněna.

Petr Kellner

Rok po Kellnerově smrti: PPF opouští turbulentní východní trhy a míří na klidnější západní, míní ekonomové

Skupina PPF rok po smrti svého zakladatele Petra Kellnera podle některých expertů pomalu opouští východní trhy, soustředit se chce na Evropu a Spojené státy. Dědické řízení stále běží, správcem pozůstalosti je vdova Renáta Kellnerová. Oficiální akce k výročí se konat nebudou, zaměstnanci si jej podle vyjádření zdrojů z PPF připomenou v práci.

Přečíst článek

PPF

PPF banka stále nevydělává tolik, co před covidem. Kvůli válce omezuje operace v rublech

PPF bance, která spadá do skupiny zesnulého miliardáře Petra Kellnera, stoupl loni čistý zisk o 600 milionů korun na 1,747 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy za rok 2021. Zisk se ale nedostal na úroveň předpandemického roku 2019, kdy činil 2,6 miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Air Bank pobočka, ilustrační foto

Air Bank loni vydělala téměř tři miliardy. Chce přijít s produkty pro malé podnikatele

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme