Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Continentalu Barum vzrostly tržby i zisk. Výrobce pneumatik vydělal přes 4 miliardy

Continental Barum
Profimedia
 ČTK

Situace ve společnosti Continental Barum, která je největším zaměstnavatelem ve Zlínském kraji, se začíná stabilizovat. Otrokovický výrobce pneumatik letos zainvestoval dvě miliardy do robotického skladu plášťů.

Reklama

Otrokovickému výrobci pneumatik Continental Barum loni mírně vzrostly tržby na 70,48 miliardy korun. Předloni činily 70,22 miliardy korun. Společnosti meziročně vzrostl také zisk po zdanění, a to o 12 procent na 4,13 miliardy korun. Uvedla to mluvčí společnosti Regina Feiferlíková. Ve firmě pracuje přes 5000 lidí.

„Rok 2023 můžeme nazvat rokem začínající stability. Dodavatelsko-odběratelské řetězce, narušené geopolitickou situací, se vrátily na úroveň předcovidové doby, ceny základních surovin a energií se také ustálily a vysoká míra inflace, která kulminovala v březnu minulého roku, začala postupně klesat,“ uvedl jednatel společnosti Jan Černošek. Tržby společnosti se i přes celosvětovou stagnaci poptávky po osobních, nákladních a průmyslových pláštích udržely v úrovni předchozího roku.

Robotický sklad za dvě miliardy

„Naše společnost je silně proexportně orientovaná, a proto její ekonomické výsledky budou i v budoucnu záviset na celosvětovém vývoji v oblasti automobilového průmyslu a poptávce po pneumatikách. Využití výrobních kapacit v kombinaci se situací na trhu práce, odběratelsko-dodavatelskými vztahy, vývojem inflace a měnových kurzů budou určovat a ovlivňovat její letošní výkonnost,“ uvedl Černošek.

Společnost na konci letošního ledna otevřela plně automatizovaný sklad finálních výrobků za více než dvě miliardy korun. Jde o první robotický sklad plášťů v koncernu Continental. Na jaře také představila novou technologii studené plazmy, kterou využívá ke snížení pachové zátěže z výroby. Na začátku roku Continental Barum instaloval na střechu objektů tři jednotky na bázi studené plazmy pro snížení pachu z míchárny kaučukových směsí. Technologie stála téměř sedm milionů eur, tedy bezmála 180 milionů korun. V otrokovickém areálu také staví objekt pro dceřinou společnost, kde se vyrábí stroje pro gumárenskou výrobu. Hotový by měl být na konci roku.

Reklama

Ke společnostem Continental Tires v Otrokovicích patří kromě Continental Barum i Continental výroba pneumatik a Continental HT Tyres. „Společnosti Continental výroba pneumatik se roční tržby zvýšily o 11,5 procenta na hodnotu 12,9 miliardy korun. Celkový hospodářský výsledek této společnosti po zdanění tak dosáhl téměř 938 milionů korun. Také společnost Continental HT Tyres za loňský rok zvýšila své tržby o pět procent na 12,8 miliardy korun a celkový hospodářský výsledek této společnosti pak dosáhl 2,8 miliardy korun,“ uvedla mluvčí.

Continental se chystá masivně propouštět

Německý výrobce automobilových dílů Continental chystá velké propouštění. V rámci zeštíhlení hodlá zrušit kolem 7150 pracovních míst ve svých automobilových aktivitách. Opatření se podle agentury DPA týká více než tří procent celkové pracovní síly podniku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Čínská továrna automobilky Geely v provincii Če-ťiang na jihovýchodě Číny.

Lukáš Kovanda: Evropě hrozí záplava čínských elektroaut. Východisko však existuje

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme