Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká appka na správu financí Spendee je podle CNBC mezi TOP 200 nejlepšími fintechy na světě

Spendee je podle CNBC mezi TOP 200 nejlepšími fintechy na světě
Spendee, užito se svolením
 ČTK

Česká společnost Spendee se ocitla na seznamu 200 nejlepších finančně technologických (fintech) společností světa. Seznam sestavila zpravodajská televize CNBC spolu s nezávislou společností zabývající se průzkumem trhu Statista. Zařadily na něj firmy, které podle nich vytvářejí inovativní produkty a služby související s technologiemi a financemi.

Reklama

Spendee se objevila v kategorii digitální finanční plánování. V kategorii neobank, tedy nových digitálních bank, je také polská mBank, která nabízí své služby i v Česku.

CNBC a Statista sestavily seznam na základě metodiky, která zjišťovala, jak si jednotlivé společnosti vedly v porovnání se souborem důležitých ukazatelů výkonnosti, včetně celkového počtu uživatelů, objemu a tržeb.

Podniky byly rozděleny celkem do devíti kategorií, protože obchodní výsledky fintech společností v různých oblastech financí nelze srovnávat obdobně. Tyto kategorie jsou: neobanky, digitální platby, digitální aktiva, digitální finanční plánování, digitální správa majetku, alternativní financování, alternativní půjčky, digitální bankovní řešení a digitální podnikatelská řešení.

Finance pod kotrolou

Finanční plánování je podle CNBC jednou z velkých oblastí financí, která se mění díky technologiím. Lidé se při správě svých financí totiž obracejí k onlinovým nástrojům, a nahrazují tak těžkopádné papírové nástroje.

Reklama

V současné době existuje spousta platforem, které uživatelům umožňují lepší přehled o financích. Mnoho hráčů se také zaměřilo na vzdělávání, zejména s ohledem na růst životních nákladů, který značně zatěžuje rozpočty domácností. Celkem server Statista v této oblasti vybral 20 jmen, která podle něj patří mezi globálně vedoucí společnosti v inovacích v oblasti finančního plánování.

video

FreshStart: Z vlastní potřeby vyvinuli aplikaci Nekrachni. Generaci Z pomáhají finančně dospět

Nápad na aplikaci vzešel z běžného života. „Uvědomila jsem si, že se musím odstěhovat od rodičů, a platit si všechno sama, ale nevěděla jsem jak na to,“ říká spoluzakladatelka projektu Nekrachni Maria Šimůnková. Se spolužákem Jakubem Rychlým vytvořili výukové plány pro školy, ze kterých se později vyvinula mobilní aplikace. 

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Spoluzakladatel aplikace VOS Health

Úspěšný vývojář aplikací Jiří Diblík: Nyní zacílíme na americké investory

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme