Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

střelba - informace o tématu

Atentát na Donalda Trumpa

Střelec na Trumpa jednal sám. Jeho politické smýšlení neznáme, uvedla FBI

Střelec, který v sobotu zaútočil na amerického exprezidenta Donalda Trumpa, jednal sám, ukazují podle Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) prvotní zjištění. Vyšetřovatelé novinářům sdělili, že zatím neznají politické smýšlení pachatele a nenašli žádná jeho výhrůžná sdělení. Zároveň agenti FBI uvedli, že pozorují po atentátu rozmach násilné politické rétoriky, informovala agentura AP.

Přečíst článek
Slovenský premiér Robert Fico

Stav Fica se nadále zlepšuje. Myslím, že je mimo ohrožení života, řekl ministr vnitra Šutaj Eštok

Přečíst článek
Tisková konference po mimořádném zasedání Bezpečnostní rady Slovenské republiky

Slováci budou střelbu na Fica možná vyšetřovat jako teroristický útok

Není vyloučeno, že postřelení slovenského premiéra Roberta Fica bude nově vyšetřováno jako teroristický útok, v současnosti jde o pokus o úkladnou vraždu, uvedl slovenský generální prokurátor Maroš Žilinka. Vláda podle vicepremiéra Roberta Kaliňáka zváží zvýšení pokut autorům nenávistných projevů. Kaliňák také uvedl, že zdravotní stav hospitalizovaného Fica je stabilizovaný. Slovenské úřady nadále pracují i s možností, že útočník nejednal sám.

Přečíst článek
Slovenský ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok

Měl střelec z Handlové komplice? Slovenští vyšetřovatelé to nevylučují

Slovenské bezpečnostní složky pracují při vyšetřování středečního atentátu na premiéra Roberta Fica také s verzí, že střelec nebyl osamělým vlkem. Vyplývá to z vyjádření slovenského ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka a zástupce civilní tajné služby SIS Pavola Gašpara. Dříve právě ministr vnitra hovořil o útočníkovi jako o osamělém vlkovi, který neměl při činu komplice.

Přečíst článek
Slovenský premiér Robert Fico

Slovenský premiér Fico je po operaci a mimo ohrožení života

Slovenský premiér Robert Fico, který byl postřelen po výjezdním jednání vlády v Handlové, je po operaci. Stanici BBC to řekl slovenský ministr životního prostředí Tomáš Taraba, podle kterého premiér není v ohrožení života. List Denník N s odvoláním na své zdroje uvedl, že je premiér po zákroku při vědomí.

Přečíst článek
Česká zbrojovka

Podezřelé nákupy zbraní budou prodejci hlásit, zasáhnout bude moci i policie

Prodejci by mohli mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela zákona o zbraních, kterou příští týden ve středu projedná vláda.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin a ruský ministr obrany Sergej Šojgu

Paříž požádala Moskvu, aby střelbu v koncertní síni přestala používat jako nástroj proti Ukrajině

Francouzský ministr obrany Sébastien Lecornu telefonicky hovořil se svým ruským protějškem Sergejem Šojguem. V rozhovoru odsoudil ruskou agresi vůči Ukrajině, tématem byl také terorismus. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP s odvoláním na sdělení francouzského ministerstva obrany. Podle Moskvy se jednání uskutečnilo z iniciativy francouzské strany.

Přečíst článek
Střelba ve Finsku

Tragické ráno na základní škole ve Finsku. Na své spolužáky střílel dvanáctiletý chlapec

Jeden dvanáctiletý žák zemřel a další dva utrpěli vážná zranění při střelbě ve škole ve finském městě Vantaa, které leží nedaleko metropole Helsinky. Podezřelý, kterému je rovněž 12 let, byl zadržen. Po nikom dalším policisté v tuto chvíli nepátrají.

Přečíst článek
Ruští vyšetřovatelé tvrdí, že našli důkazy o vazbách útočníků na Ukrajinu

Ruští vyšetřovatelé mají důkaz. Ukrajinci měli vazby na střelce z Moskvy, tvrdí

Ruský vyšetřovací výbor uvedl, že získal důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost. USA v reakci uvedly, že za útok je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby.

Přečíst článek
Střelci z moskevské koncertní síně u soudu

Střelba v Moskvě vybičovala ruské zákonodárce k diskuzi. Zvažují obnovení trestu smrti

Po teroristickém útoku na předměstí Moskvy, při kterém na konci minulého týdne zahynulo nejméně 139 lidí, začali ruští zákonodárci volat po obnově trestu smrti, který není v Rusku už téměř tři desetiletí uplatňován. Ústavní soud se k této věci odmítl vyjádřit, protože ji může zanedlouho posuzovat, uvedla ruská média.

Přečíst článek
Moskevský soud obvinil čtyři podezřelé z útoku v koncertní síni z terorismu

Střelci z moskevské koncertní síně u soudu. Ten obvinil čtyři z nich z terorismu

Soud v Moskvě obvinil čtyři lidi podezřelé z pátečního útoku v koncertní síni ve městě Krasnogorsk na západním okraji ruské metropole z teroristického činu spáchaného ve skupině. Hrozí jim doživotí, uvedla agentura TASS. Na všechny čtyři soud uvalil vazbu na dobu nejméně dvou měsíců nebo než se uskuteční soudní proces. Při útoku zahynulo nejméně 137 lidí, dalších více než 180 je jich zraněno, uvedly v aktualizované bilanci moskevské úřady.

Přečíst článek
Teroristický útok v Krasnogorsku

Počet obětí překročil stovku. Útok na koncertní síň v Rusku šokuje svět

Obětí přibývá. Tragický útok v Krasnogorsku u Moskvy si vyžádal 150 lidských životů, oznámil podle agentur ruský Vyšetřovací výbor, který sehrává roli federální kriminální ústředny. Střelba skupiny ozbrojenců do návštěvníků koncertu si navíc vyžádala 152 zraněných. Řada z nich je zraněna těžce. USA už dříve uvedly, že za útokem má stát Islámský stát (IS). Zatím se podařilo zadržet 11 lidí, včetně čtyř podezřelých.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme