Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

riziková aktiva - informace o tématu

Zlato a bitcoin, ilustrační foto

Bitcoinu i zlatu se daří. A jen tak nepřestane

Očekávaný konec růstu úrokových sazeb v příštím roce bude tlačit ceny bitcoinu i zlata vzhůru i v příštím roce, shodují se analytici.

Přečíst článek
Zlato a bitcoin, ilustrační foto

Z napětí na finančních trzích těží vedle zlata i bitcoin. Už zase stojí skoro 600 tisíc

Přečíst článek

Jak bude vypadat investiční rok 2023? Odhalí už zítra přední experti na investice

Přečíst článek

Bitcoin býčí běh letos mine. Možná už ale dosáhl dna, tvrdí experti

Přečíst článek
video

Akcie, dluhopisy, kryptoměny? Kam s volnými penězi poradí investiční experti

V úterý 22. listopadu 2022 se koná neformální meetup InvestNight 2022. Je určen pro ty, kteří přemýšlejí, kam v době vysoké inflace uložit své úspory, chtějí si o investování promluvit a dozvědět se nejaktuálnější informace od odborníků z oboru. Na akci vystoupí zástupci společností, které jsou špičkami v oblastech investování do akcií, dluhopisů, ale i kryptoměn a dalších alternativních investičních artiklů.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, někdejší miliardář a zakladatel kryptoměnové FTX, která zkrachovala

Likvidátor burzy FTX: Nikdy jsem neviděl větší chaos v účetnictví

Zkrachovalá kryptoburza FTX dluží 50 největším věřitelům téměř 3,1 miliardy dolarů (73,5 miliardy korun). S odvoláním na podání u amerického soudu ti uvedl server BBC. Kolaps druhé největší kryptoburzy na světě otřásl celým odvětvím kryptoměn. Soudní slyšení před americkým soudem bylo stanoveno na úterý.

Přečíst článek

Fintech bublina se vyfukuje. Technologické akcie ztrácí od začátku roku desítky procent

Hodnota finančně technologických firem, které zazářily hlavně za pandemie, kdy lidé museli zůstávat doma, už se na akciových burzách snížila téměř o půl bilionu dolarů (asi 12 bilionů korun). Od začátku roku 2020 se jen ve Spojených státech vydalo na burzu více než 30 takových podniků, ukazují data společnosti CB Insights. Investoři v té době věřili, že podobné firmy budou těžit z dlouhodobého trendu postupné digitalizace, kterému pandemie zpočátku hodně nahrávala.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Kryptospekulanti panikaří. Výprodej poslal bitcoin pod 27 tisíc dolarů

Výprodej na trhu kryptoměn zrychluje, bitcoin dopoledne spadl pod 27 tisíc dolarů a je nejníže od konce roku 2020. Výrazně klesají i další digitální měny, například ether od začátku roku odepsal už přes 50 procent, ukazují záznamy na specializovaném webu CoinDesk. Spolu s kryptoměnami klesají i ceny dalších aktiv považovaných za riziková, například akcie mnoha technologických firem, které nevytvářejí žádný zisk.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin padá pod 33 tisíc dolarů. Přejímá mizernou náladu z burz

Cena bitcoinu dnes klesla pod 33 tisíc dolarů. Nejznámější kryptoměna je tak nejníže od loňského července, od listopadového maxima už odepsala přes polovinu hodnoty. Propad akciových trhů se totiž negativně projevuje i na kryptoměnách, které se teď obchodují v souladu s rizikovými aktivy, jako jsou například akcie technologických společností. Uvedla to agentura Reuters.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Bitcoin prudce zlevnil. Mezi investory se odděluje zrno od plev, oportunisté odpadávají

Cena bitcoinu se nebývale propadá. Nejstarší a nejrozšířenější kryptoměna světa v pondělí zlevnila pod úroveň 34 tisíc dolarů. To znamená, že už stojí ani ne polovinu toho, co loni v listopadu, kdy vykázala svoji dosud rekordní cenu, necelých 69 tisíc dolarů. 

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme