Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

čerpací stanice - informace o tématu

tankování, čerpací stanice

Burzovní cena nafty klesla, čerpačky v Česku na to nereagovaly. Od zítřka si na jejich marže posvítí ministerstvo

Nafta v ČR i včera zdražovala, navzdory poklesu ceny na burze v Rotterdamu.

Přečíst článek
Pohonné hmoty, ilustrační foto

Za měsíční mzdu lze stále pořídit o zhruba 200 litrů pohonných hmot více než před deseti lety

Přečíst článek

Chovejte se uvážlivěji, nenavyšujte si marže, vyzval prodejce pohonných hmot šéf správy hmotných rezerv

Přečíst článek
čerpací stanice, ilustrační foto

ANALÝZA: Válka na Ukrajině by Čechům zdražila benzín. Až na 47 korun za litr

Přečíst článek
čerpací stanice, ilustrační foto

Nepokoje v Kazachstánu zdraží Čechům benzín a nejspíš i elektřinu. Kvůli uranu

Pohonné hmoty v ČR na přelomu roku zmírnily tempo svého prosincového zlevňování. Může za to opětovné zdražení ropy, kterou žene vzhůru napjatá situace v Kazachstánu.

Přečíst článek
tankování, čerpací stanice

Lukáš Kovanda: Silnější koruna podrží levnější pohonné hmoty

Pohonné hmoty v Česku dál zlevňují, jejich ceny klesly čtvrtý týden v řadě. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 36,26 koruny, před týdnem byl o 20 haléřů dražší. O 18 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,27 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot sleduje.

Přečíst článek
čerpací stanice, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Zlevňování benzinu a nafty do Silvestra ustane

Pohonné hmoty pokračují ve zlevňování, do Silvestra se ale stabilizují. Americká centrální banka totiž včera přesvědčila trhy, že zkrotí inflaci, aniž by podvázala ekonomický růst, a tedy i poptávku po ropě.

Přečíst článek
Tankování benzinu u čerpací stanice, ilustrační foto

Pohonné hmoty letos poprvé výrazněji zlevňují. Po Novém roce nastane obrat

Pohonné hmoty poprvé v letošním roce výrazněji zlevňují. Cena benzinu Natural 95 klesla v uplynulém týdnu o 28 haléřů na cenu 36,75 koruny za litr, takže je nejnižší od začátku listopadu. Nafta ve stejném období zlevnila o deset haléřů a vyjde na 35,69 koruny za litr, což je její nejnižší cena od konce října.

Přečíst článek
čerpací stanice, ilustrační foto

Čeští pumpaři zlevňují paliva, letos vůbec poprvé a pouze o haléře

Ceny pohonných hmot v Česku začaly v uplynulém týdnu prakticky poprvé v tomto roce klesat. Benzín zlevnil o 17 haléřů na 37,03 koruny za litr, zatímco nafta dokonce o 26 haléřů na 35,79. Důvodem cenového poklesu je zlevnění ropy na světových trzích, k němuž dochází v posledních dnech v obavě z dopadu šíření nové varianty covidu, omikronu.

Přečíst článek
Ropa, ilustrační foto

Biden a spojenci šponují „ropnou válku“ se Saúdy a Rusy. Těžit z toho mohou čeští řidiči

Americký prezident Joe Biden v úterý rozhodl, že Spojené státy počínaje prosincem uvolní 50 milionů barelů ropy ze svých strategických rezerv. Jedná se součást mezinárodně koordinovaného kroku, k němuž se připojí další země, které jsou klíčovými světovými dovozci ropy, a to Čína, Indie, Japonsko, Jižní Korea a Británie.

Přečíst článek
benzin, nafta, čerpací stanice

Lukáš Kovanda: Růst cen pohonných hmot se jen tak nezastaví

Pohonné hmoty v Česku dál výrazně zdražují. Průměrná cena benzinu Natural 95 překročila 35 korun za litr. Skokově stoupá i cena nafty. Za týden vzrostla o více než korunu na 33,56 koruny za litr. Vyplývá to z dat společnosti CCS.

Přečíst článek
Tato čerpačka má benzín jen pro členy integrovaného záchraného systému

REPORTÁŽ: Program na rodinné odpoledne v Londýně? Hledání benzínky

Když se za deštivého pátečního odpoledne vydáváme na jih od Londýna hledat otevřenou čerpací stanici, tak nějak tuším, že to nebude akce na deset minut, jak jsme zvyklí.

Přečíst článek
barel ropy

Lukáš Kovanda: Ropa vylétla nad 80 dolarů za barel, je nejdražší za poslední tři roky

Cena ropy Brent dnes ráno středoevropského přeskočila úroveň 80 dolarů za barel. Stalo se tak poprvé od 17. října 2018, jak plyne z dat Bloombergu. Nejdražší ropa za poslední takřka tři roky citelně prodraží benzín i naftu českým motoristům.  

Přečíst článek
Británii chybí řidiči náklaďáků, zásobování vázne

Čerpací stanice v Británii jsou na suchu, některé zavírají. Nemá je kdo zásobovat

V Británii muselo dočasně přerušit provoz několik čerpacích stanic, protože jim došly pohonné hmoty. Ty na ně kvůli chybějícím řidičům nákladních aut nemá kdo dovézt, v rafinériích je přitom benzinu i nafty dost.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký senát v noci na dnešek schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů 💰 (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Číst více
Akcionáři Komerční banky budou dnes hlasovat o výši dividendy z loňského zisku. Představenstvo banky navrhuje vyplatit 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Nárok na dividendu bude mít akcionář, který bude vlastnit akcie banky k 6. květnu 2024. Datum výplaty bylo určeno na 27. května 2024.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok včera předala Evropské komisi požadovanou zprávu o rizicích spojených s novou aplikací TikTok Lite. Evropská komise hrozila TikToku pokutou, pokud zprávu do úterý nepředložil.
Reklama
Reklama
Doporučujeme