Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

bezhotovostní platby - informace o tématu

Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Bezhotovostní placení už nemusí být závislé jen na terminálu jako v minulosti. Obchodníci, kteří se zdráhali si pořídit platební terminál kvůli poplatkům, mají nově na výběr další variantu, jak u nich mohou zákazníci platit kartou v mobilu. Obchodníkům bude ke zprovoznění stačit jen vlastní mobil s aplikací a NFC karta. Nové platební řešení, které je vstřícné i pro malé podnikatele a řemeslníky Cvak představila čtveřice bank v čele s Air Bank. Letos se k platbám Cvak připojuje Fio banka, mBank a Moneta Money Bank. Novinku budou ale moci snadno využívat i klienti dalších bank.

Přečíst článek
Češi platí hotovostí více než před rokem. Roste počet obchodníků, kteří neberou karty

Češi platí hotovostí více než před rokem. Roste počet obchodníků, kteří neberou karty

Přečíst článek
Vít Rakušan, ministr vnitra (vpravo) a premiér Petr Fiala

Dalibor Martínek: Datové schránky, pošta, bezhotovostní důchody. Přestala Víta Rakušana bavit politika?

Přečíst článek
Vijay Shekhar Sharma, indický miliardář a šéf Paytm

Akcie indické Paytm při debutu odepsaly čtvrtinu hodnoty

Jen co indický start-up pro digitální platby Paytm vtančil na burzovní parket v Bombaji, už to schytává od investorů. Akcie první obchodní den odepsaly 27 procent ze své hodnoty. Rozsah poklesu cen, který vymazal z ocenění IPO více než pět miliard dolarů, mnohé šokoval, píše agentura Reuters. Ne však zakladatele platformy. „Jeden den nerozhodne o naší budoucnosti,“ vzkázal její šéf Vijay Shekhar Sharma.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme