Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jizva na vzhledu Brna se uzdravuje. V tamním „Bronxu“ se prostaví miliardy

Rezidenci Block A[rt] navrhlo studio IDENTITY DESIGNERS.
Se svolením DOMOPLAN
Petra Jansová
pej

Zřejmě nejprůmyslovější část Brna, Zábrdovice, se v posledních letech nebývale mění. Realizuje se tam hned několik nových projektů.

Reklama

Rezidence Hvězdová, Pekárenský dům, Vranovka nebo Rezidence Francouzská, to všechno jsou projekty, které se brněnských Zábrdovicích postavily nebo se staví. Jde o desítky nových bytů nebo i komerčních prostor. A jedním z nejvýraznějších počinů, které se ve čtvrti hned vedle historického centra realizují, patří i Block A[rt].

„Block A[rt] je splněný sen každého architekta a designéra. Dům jsme chtěli zasadit do kontextu místa, které má jedinečný streetartový charakter,“ říká o projektu Ivana Linder, spoluzakladatelka studia Identity Designers, které dům navrhlo.

Právě lokalita autory projektu inspirovala k tomu, aby architekturu propojili s uměním nejen uvnitř budovy, ale také v jejím exteriéru. Prolamovaná fasády ze sklobetonu a pohledového betonu se odkazuje na tradici českého kubismu, v interiéru ji tematicky doplňuje tmavý kov, ocel, hliníková okna nebo dřevo.

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard

FOTOGALERIE: Tohle je základ té Fialovy křižovatky Evropy? Brno se dočká nového stadionu za miliardy, premiér poklepal na základy

Na brněnském výstavišti začala výstavba multifunkční haly Arena Brno téměř za šest miliard korun. Stavba je největším strategickým projektem města. Má pojmout 13 tisíc diváků a sloužit primárně hokejové Kometě, ale i pro pořádání různých akcí.

Přečíst článek

Společné prostory Block A[rt]u navíc pokryjí svými díly ilustrátoři, designéři, grafici, malíři a výtvarníci. Zdi jednotlivých pater tak budou mít svou originální podobu, kterou ztvární sedm mladých českých a slovenských autorů – Ivan Svárovský, Filip Stejskal, Jan Gruml, Dalibor Krch, Sára Peková, Martina Zachrlová a Peter Štuller.

Obyvatelé Block A[rt]u, projektu za 1,6 miliardy korun, který by měl být dokončen v roce 2025, budou mít výhody konceptu klubového bydlení se službami na úrovni pětihvězdičkového hotelu.

Vít Soural, Flat Zone

Bydlení v Praze bude luxus. Lidé z ní budou utíkat do menších měst, říká Vít Soural

Tuzemský realitní trh zamrzl. Prodeje bytů zamrzly. Zájem o bydlení v Praze ale nikdy neopadne. „Praha je kosmopolitní město v samém středu Evropy, tedy poptávka ze zahraničí tu vždy bude. Zahraniční investoři zde navíc stále vidí potenciál růstu cen,” říká zakladatel společnosti Flat Zona Vít Soural.

Přečíst článek

Brno je zlatá loď. Diktuje Česku gastrotrendy

V Brně je pozoruhodná koncentrace výborných kaváren, restaurací, barů a kvalitních gastronomických konceptů. Platí to už řadu let, ale tahle tendence se nijak neunavuje, naopak vesele bují dál a nové podniky vznikají covid necovid. V čem je kouzlo a síla brněnské scény a proč právě tady můžete zažít ty nejžhavější gastronomické trendy?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Markem Lokajem, šéfem developera YIT.

Developer: Přestat stavět paneláky byla chyba. Současné technologie jsou mnohem dál než v socialismu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme