Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Mám pocit, že šíleně běžím, říká farář Zbigniew Czendlik

Michal Nosek

Moderátorka Eva Čerešňáková v novém formátu pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá české celebrity. Před kamery tentokrát s vánočním poselstvím přišel katolický farář Zbigniew Czendlik. Ve svém poselství dává lidem naději, když říká: Tma nad světlem nikdy nezvítězí, a Vánoce jsou světlo. Rozhovor se konal před čtvrteční tragédií na pražské Filozofické fakultě, té následně na své stránce uvedl: „Tragédie na fakultě v Praze se nějak dotýká nás všech...Myslím zvláště na ty, kteří přišli o své blízké.“ 

Reklama

„Na Vánoce je potřeba každého pohladit po duši,“ říká oblíbený katolický farář Zbigniew Czendlik. Pochází sice z polských Beskyd, ale třicátým rokem působí Lanškrouně, kde se mu podařilo dokončit opravu zchátralého kostela svatého Václava, kde káže. V roce 2008 byl jmenován farářem lanškrounské farnosti. A právě v Lanškrouně bude trávit vánoční svátky.  

„Na Štědrý den jsem velmi nespolečenský a napjatý, protože pro mě začínají nejdůležitější svátky roku. Snažím se Vánoce lidem zpříjemnit, když přijdou do kostela, tak potřebují, abych se na ně usmíval. Beru to velmi vážně a tíha zodpovědnosti je obrovská,“ říká ke svému Štědrému dni, kdy káže několik mší. Štědrý den s lanškrounskými farníky pro něj začíná v poledne, poté slouží mši pro děti a půlnoční a má v kostele plno. „Někdy mám pocit, že ženu a měl bych zpomalit, jenže nevím, jak bych se pak rozběhl,“ říká o svém naplněném životě. 

Dnešní doba dle faráře trpí deficitem lásky a pohlazení. „Právě to ode mě lidé očekávají,“ říká a jedním dechem dodává: K Vánocům patří i dárky, nedokáži si je bez nich představit a v žádném případě mě to nepohoršuje. Vánoce byly vždy komerční a já vybírám a dávám dárky rád,“ říká Czendlik v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV, která moderuje Eva Čerešňáková.

Co prožívá farář o Štědrém dni? 

Kdy si pochutná na večeři? 

Proč rád cestuje? 

Jakému sportu se věnuje? 

Jak odpočívá? 

Dozvíte se v aktuálním díle pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV. Video se spouští v úvodu tohoto článku. Ve formě podcastu ho najdete na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Newstream
Reklama

Související

Bára Nesvadbová v pořadu Eva VIP Talks Evy Čerešňákové
video

Fond Be Charity již poskytl handicapovaným lidem přes padesát milionů korun, říká Bára Nesvadbová

Přečíst článek
video

Kurty, hotel, letiště, to byl můj život, říká Andrea Sestini Hlaváčková

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme