Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stanislav Šulc: Revoluce pokračuje, Apple připustil smrt

Stanislav Šulc

Na podzim se objeví nová verze operačního systému pro mobilní telefony značky Apple. Chystají také jednu funkcionalitu, která vás nejspíš bude šokovat. Apple jí otevírá cestu pro možnost dědit emailové schránky nebo profily na sociálních sítích.

Reklama

Sledovat prezentace, na nichž Apple ukazuje novinky v oblasti hardware, software a služeb, stojí za to. Krom toho, že vidíte absolutní vrchol této činnosti a můžete jednotlivé postupy zkoušet zahrnout také do svých prezentací, si také uvědomíte, proč jsou takzvané big tech společnosti tak úspěšné. Nejde o cenu iPhonu, nejde o jeho display, výdrž baterie ani možnosti nových čipů, které si Apple vyvíjí už úplně sám.

Porazit Apple v jednotlivostech vždy někdo dokáže. Porazit Apple jako celek zatím nezvládne nikdo. Důvod? Apple své zákazníky zná a produkty modeluje téměř v reálném čase právě podle jejich potřeb.

Možná nejzajímavější důkaz tohoto „consumer oriented“ přístupu je chystaná novinka pro nový iOS 15, tedy operační systém iPhonů, který bude dostupný od podzimu. Apple nabízí uživatelům možnost zvolit si několik lidí, kteří se pohodlně dostanou k zákaznickému účtu uživatele po jeho smrti.

Microsoft představil nový operační systém Windows 11.

Microsoft ukázal Windows 11. Pro majitele desítky bude upgrade zdarma

Americká softwarová společnost Microsoft oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters se na trhu objeví před koncem letošního roku. Majitelé aktuální verze Windows 10 budou moci na nový systém přejít zdarma.

Přečíst článek

Co by mohlo znít morbidně nebo snad zbytečně, je ve skutečnosti nesmírně důležitá, možná dokonce revoluční funkcionalita. A zcela jistě to Apple zavádí v důsledku pandemie koronaviru, kdy na covid-19 zemřela spousta lidí. Jejich nejrůznější citlivá data nebo třeba rodinné fotografie pak nedobytně leží v zamčených telefonech, jejich profily na sociálních sítích jsou smutně oněmělé, nesmazatelné a nikdo s tím nic neudělá.

Nyní Apple nabízí, abychom již za života určili, kdo bude moci po našem skonu naložit s naší digitální stopou, s naším virtuálním já. Otevřel tak možnost dědit mailové schránky či profily na sociálních sítích. Možná se nyní usmíváte, že to už je opravdu hodně zbytečné. Ale za pár let si vzpomenete, až se budou dražit profily s desítkami milionů sledujících nebo prestižní mailové schránky jméno.příjmení@seznam.cz.

Apple ruší home office.

Apple odvolává home office. Od září chce lidi zpět v kancelářích na tři dny týdně

Americký technologický gigant Apple povolá od září své zaměstnance zpět do kanceláří nejméně na tři dny týdně. S odvoláním na interní zprávu, kterou šéf Applu Tim Cook adresoval zaměstnancům, to napsal server BBC.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme