Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Úřední šiml řehtá, politici přihlížejí

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Energetická krize začíná, Babišova vláda končí. Podle toho „okamžitá“ pomoc nejohroženějším domácnostem vypadá. Nula od nuly pojde.

Reklama

Pátá covidová vlna nabírá na síle, zátěž nemocnic se zrychluje. Experti z úřadu ministra Vojtěcha situaci označili za epidemii neočkovaných. Očkování samozřejmě důležité je. Ale stejně - hezky si na resortu zdravotnictví umyli ruce.

Na ministerstvu zdravotnictví sedí opravdu experti. Desítky tisíc vakcín firmy AstraZeneca, kterým právě skončila platnost, je potřeba zlikvidovat. Jenže, úředníci nejsou schopni dohledat, kde všechny dávky vlastně jsou. Jaksi se vytratily z evidence. Bravo.

Pár kusů roušek a jeden respirátor. Vzpomínáte na loňský předvolební balíček? Zdarma ho dostali všichni senioři nad šedesát let a hendikepovaní lidé. Úřad pro ochranu osobních údajů nyní, po víc než roce usilovného prověřování, zjistil, že resorty vnitra a práce, které se na akci podílely, čerpaly adresy z evidence obyvatel. Čímž porušily zákon. Rychlá práce. Ale proč spěchat, když pokutovat orgány veřejné správy zákon stejně zakazuje.

ministryně financí Alena Schillerová a ministr rezortů průmyslu a dopravy Karel Havlíček

Politický diář Jany Havligerové: Politika frčí dál

Vicepremiérka, ministryně financí a nová předsedkyně poslaneckého klubu Schillerová a dvojministr Havlíček se stali členy ANO. Honem, honem, ať nás staří nepředběhnou. Tedy v případě potřeby měnit vedení. Stáří počítáno na roky členství v hnutí.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: A takhle my si tu žijeme

Máme fungl novou dálnici Praha – Brno, ohlásil premiér Babiš poté, co s tuplovaným ministrem Havlíčkem slavnostně uvedli do provozu modernizovanou D1. Na některých úsecích přitom práce v okolí dálnice potrvají i v dalších měsících a v příštím roce se její části dokonce znovu uzavřou. Nic nového.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babiš bude prezident, Havlíček premiér. Co na to kontrolní úřad?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme