Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Politika frčí dál

ministryně financí Alena Schillerová a ministr rezortů průmyslu a dopravy Karel Havlíček
ČTK, Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Vicepremiérka, ministryně financí a nová předsedkyně poslaneckého klubu Schillerová a dvojministr Havlíček se stali členy ANO. Honem, honem, ať nás staří nepředběhnou. Tedy v případě potřeby měnit vedení. Stáří počítáno na roky členství v hnutí.

Reklama

Babiš, dosavadní předseda anoistů  už není proti tomu, aby bývalý šéf dolní komory parlamentu kandidoval na post místopředsedy ve vedení nové sněmovny. „Teď si to musím rozmyslet já, jak to vidím se sebou dál,” dodává k tomu Vondráček. Uvidíme, jak dlouho vydrží dělat drahoty.

Pnutí v Pirátské straně se podepisuje na jednáních o budoucí vládě, posteskla si předsedkyně TOP09 Pekarová Adamová. Přitom podle ní nikdo nemá tendenci ignorovat čtyři pirátské poslance. Tak ještě přidělit jim tři ministerstva. Na úřady se vejde dost politických náměstků a poradců.

Delegáti sjezdu KSČM odhlasovali, že by končící poslanci měli dát straně polovinu odchodného. U poslanců, kteří byli ve Sněmovně celé volební období, činí odchodné pět měsíčních platů a nová předsedkyně strany Konečná to označila za morální apel a gesto v době, kdy se všichni budou muset uskrovnit. Méně vznešeně řečeno, každá sranda něco stojí.

Tomáš Lebeda, politolog

Politolog: Jmenování premiéra nesmí proběhnout za zavřenými dveřmi

Otázky kolem zdraví prezidenta Zemana čeří volební debaty. Podle politologa Tomáše Lebedy, ale informace zatím nikdo nepotvrdil a vyvolávání paniky není proto na místě. „Zrušení programu kvůli nemoci je přeci standardní. Byť si samozřejmě uvědomuji závažnost situace. Jmenování premiéra by mělo proběhnout natolik transparentně, aby bylo zjevné, že prezident jmenování skutečně provedl,” říká v rozhovoru politolog Tomáš Lebeda.

Přečíst článek

Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Bacha, jde Paroubek

Totálním fiaskem skončily volby pro komunisty. Strana se poprvé od svého vzniku v roce 1921 nedostala do parlamentu.

Přečíst článek

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme