Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

UniCredit Bank zavádí službu Alipay jako první banka na českém trhu

Alipay platební aplikace funguje už i v Česku.
iStock
 Zlaťák

S Alipay nově zaplatíte v tisících obchodů přes platební terminály UniCredit Bank.

Reklama

UniCredit Bank je první bankou na českém trhu, která umožňuje platit na platebních terminálech smluvních partnerů přes aplikaci Alipay. S Alipay tak zákazníci mohou od 12. května 2023 platit v několika tisících obchodech po celé České republice, které využívají platební terminály od UniCredit Bank.

Alipay je celosvětově používaná platební aplikace ze skupiny Alibaba. V České republice služba funguje v omezené míře od roku 2018, zatím ale není příliš rozšířená. Díky novince od UniCredit Bank, která umožňuje přijetí plateb prostřednictvím Alipay na vybraných platebních terminálech, se tak výrazně rozšíří akceptace služby v zemi. Službu pro UniCredit Bank technicky zajišťuje mezinárodní společnost AEVI.

nákup

UniCredit: S inflací vám může pomoci i banka

Inflace trápí Čechy už několik měsíců. Dramaticky navýšila ceny potravin i energií, především ale snižuje hodnotu peněz, které lidé drží na účtech. V nekončícím boji proti inflaci může pomoct i banka – UniCredit Bank pro své zákazníky nabízí řadu služeb, díky kterým mohou ochránit své peníze.

Přečíst článek

Službu ocení zejména asijští turisté

„Zavedením Alipay dál rozšiřujeme naše digitální služby a platební metody pro naše klienty. Tato služba u nás nabírá na popularitě, hojně ji vyžívají například turisté navštěvující Česko, především z asijských zemí,“ uvádí Jiří Flégl, ředitel Global Transaction Banking v UniCredit Bank.

Nově tak půjde s Alipay zaplatit v sítích obchodů, které se zaměřují právě na zahraniční klientelu, tedy například ubytovací služby v turistických destinacích, restaurace, obchody s luxusním zbožím, parfumerie a obchody s kosmetikou či prodej dárkových předmětů.

Alipay funguje přes webové rozhraní či mobilní aplikaci. Nabízí také funkci digitální peněženky. Z hlediska placení se jedná o jednoduchou službu fungující na principu zaplacení přiložením telefonu k platebnímu terminálu, podobně jako u známé služby Apple Pay nebo Google Pay. Zákazník může platit také pomocí naskenovaného QR kódu.

placení hodinkami

Platební karta, která se nedá ztratit. Bez elektroniky s ní ale nezaplatíte

Také v České republice stále více bank postupně na trh uvádí virtuální karty, které umožňují lépe si ohlídat třeba platby v neznámých či méně důvěryhodných e-shopech nebo ve streamovacích službách na internetu. Jejich zřízení i zrušení bývá většinou rychlé, docela jednoduché a bez poplatků. Zatím si je ale mohou pořídit jen klienti třetiny oslovených tuzemských bank. Ostatní bankovní domy vyčkávají, jak se nový trend v platbách u klientů bude vyvíjet. Víme, u koho si můžete virtuální platební kartu sjednat i kde zatím budete mít smůlu.

Přečíst článek

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Jitka Haubová: Banka musí fungovat i v dobách krizí

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová má plné ruce práce. Řídí digitální transformaci banky, která přijde na tři miliardy korun. Během pandemie měla jako nejvyšší manažerka provozu na starosti všechny krizové změny. Nyní s týmy zajišťuje výplatu klientů zkrachovalé Sberbanky, pomáhá Ukrajincům i řeší nápor dotazů kolem aktuální situace.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Dubrovník, Jaderské moře

Do Chorvatska s kreditkou nebo obyčejnou kartou? Zde je finanční desatero cestovatele

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme