Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Poptávka po pracovnících trvá, míra nezaměstnanosti v září klesla

Úřad práce, ilustrační foto
ČTK
Dušan Kütner
duk

Míra nezaměstnanosti v Česku dosáhla v září 2,2 procenta. Meziročně se snížil o 0,5 procentního bodu, oproti srpnu pak o 0,3 bodu. Míra nezaměstnanosti mužů dosáhla 1,9 procenta, u žen 2,6 procenta, uvedl Český statistický úřad.

Reklama

„Sezónně očištěná míra nezaměstnanosti se drží pod tříprocentní hranicí od června 2021, tedy již šestnáct měsíců v řadě. Přetrvává vysoká poptávka podniků po pracovní síle,“ uvedl ředitel odboru statistiky trhu práce a rovných příležitostí ČSÚ Dalibor Holý.

Celková zaměstnanost ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostla o 61 900 osob. „Za meziročním zvýšením zaměstnanosti je pokračující nárůst počtu zaměstnanců o 44 800 a podnikatelů bez zaměstnanců o 15 800. Nárůst zaměstnanosti ve službách nejvíce ovlivnil velkoobchod a maloobchod," uvedla vedoucí oddělení pracovních sil, migrace a rovných příležitostí ČSÚ Marta Petráňová.

Připravujeme podrobnosti

 

Reklama
zdroj: ČSÚ

 

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Učitelé berou téměř 50 tisíc, skoro o pětinu více než je průměrná mzda v Česku

Přečíst článek
Lukáš Kovanda: Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Důvěra v průmyslu je nejnižší od světové finanční krize. A to již nehrozí pandemické restrikce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme