Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konference Engaged Investment poradí, jak na andělské investice

Konference Engaged Investment poradí, jak na andělské investice
poskytnuto Depo Ventures
 nst
nst

Investiční skupina DEPO Ventures pořádá čtvrtý ročník konference Engaged Investment. V pondělí 10. října 2022 v Praze vystoupí dvacet klíčových hráčů evropského startupového světa. A poradí, jak na andělské investice. Newstream.cz je mediálním patnerem akce.

Reklama

Akcí a iniciativ na podporu startupových zakladatelů je v Česku dost, ale zapomíná se na andělské investory. Ti jsou často klíčoví a vůbec první investoři v technologické společnosti. Problém je, že andělských investorů je u nás málo a ještě méně z nich má dostatečné vzdělání v oblasti rizikového kapitálu. Je zde naopak mnoho takových, kteří by rádi investovali, ale nevědí, jak na to.

Pro obě skupiny je zde již čtvrtý ročník konference Engaged Investment, která se koná 10. října 2022 v Praze. Stojí za ní investiční skupina DEPO Ventures, která má za cíl naučit podnikatele a osoby s vysokým jměním, že investice do startupů by měly být přirozenou součástí portfolia každého investora.

Panely, wokshopy i kulaté stoly

Konference slibuje bohatý program. Chce přinést kvalitní obsah interaktivní formou. Na nudu nebude čas ani prostor. Program nabídne pět panelových diskusí, workshopy i kulaté stoly. Důležitý je podle organizátorů také networking, proto nebude chybět rychlá seznamka ve stylu speed dating a reverse pitch, kde si investoři navzájem budou sdílet investiční příležitosti. Celý program završí investorská večeře, na které bude možné dál navazovat další kontakty.

„Na letošní ročník se velice těším. Pozvání přijalo na dvacet klíčových hráčů startupového světa ze střední a východní Evropy a Pobaltí. Diskutovat budou o přínosech přeshraničního investování, spolupráci mezi andělskými investory a venture kapitálovými fondy, dále o úspěšných exitech či podpoře růstu počtu investorek,“ říká Jan Krahulík, partner fondů investiční skupiny DEPO Ventures a hlavní organizátor konference, která se jako jediná ve střední Evropě zaměřuje výhradně na vzdělávání v oblasti rizikového kapitálu.

Načerpejte atmosféru minulého ročníku v galerii: 

Zkušení investoři předají své rady

Mezi řečníky převažují zahraniční investoři s rozsáhlými zkušenostmi. Například šéf pro mezinárodní investice švýcarského fondu Verve Ventures Chris Gay-Crosier, spoluzakladatelka estonského fondu Honey Badger Capital Helery Pops či šéfové sítí andělských investorů z Lotyšska, Estonska a Slovinska.

Z těchto zemí ovšem nepřijedou řečníci sami. Přidají se k nim desítky investorů, kteří chtějí poznat český startupový ekosystém. „Engaged Investment je skvělá konference pro investory, kteří se opravdu potřebují sejít, aby se navzájem poznali a naučili se spolupracovat,“ doporučuje Bill Reichert, partner amerického fondu Pegasus Tech Venture a jeden z řečníků.

Seznam řečníků i program podrobný program konference naleznete na jejím webu.

Interaktivní diskuse a soutěž o půl milionu dolarů

Na konferenci Engaged Investment proběhne také regionální finále startupové soutěže Startup World Cup, která vyvrcholí následující den v rámci Disraptors Summit. Vítěz získá investici až půl milionu dolarů a vstupenku na světové finále v Silicon Valley. Investoři, kteří se chtějí zúčastnit obou akcí, si mohou zakoupit zvýhodněnou vstupenku. Více informací a prodej vstupenek je na webových stránkách engaged.investments. Čtenáři Newstreamu, který je mediálním partnerem akce, mohou při koupi vstupenky využít slevový kód BEENGAGED20.

 

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Asociace venture kapitálu ocenily transakce roku. Zabodoval Čuprův Rohlík i slovenské Photoneo, které učí roboty vidět a myslet

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Jeden hezký příběh končí. Kijonková odešla ze Zásilkovny, bude si užívat peníze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme