Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V souboji, který většina Američanů nechce, by Trump nad Bidenem zvítězil, uvedl průzkum

Americký exprezident Donald Trump
ČTK
 ČTK

Americký exprezident Donald Trump by podle aktuálních průzkumů zvítězil v očekávaném souboji o Bílý dům s nynější hlavou státu Joem Bidenem. Jeho současnou převahu potvrzuje nová sondáž společnosti Ipsos pro agenturu Reuters, podle níž by pro republikána hlasovalo 40 procent voličů, zatímco pro demokrata Bidena 34 procent.

Reklama

Šestibodový náskok měl Trump i ve variantě, kde respondenti dostali třetí možnost v podobě Roberta Kennedyho, který chce na podzim kandidovat jako nezávislý. Podporu mu vyjádřilo osm procent dotázaných, přičemž Trumpovi i Bidenovi shodně zisk klesl o čtyři body. Průzkumu se tento týden účastnilo 1250 Američanů, statistická chyba podle Reuters činila tři procentní body.

Do prezidentské volby v USA stále zbývá přes devět měsíců a procesy, kterými republikáni a demokraté vybírají své kandidáty, jsou teprve na začátku. Vše ale nasvědčuje tomu, že se 5. listopadu zopakuje souboj mezi Trumpem a Bidenem.

Průzkumy z posledních týdnů připisují vyšší preference republikánskému prezidentovi z let 2017 až 2021. Navrch má jak na úrovni celých USA, tak ve většině států, které jsou považovány za klíčové, protože v nich dlouhodobě nedominuje jedna politická strana. Právě vítězství v jednotlivých státech jsou pro prezidentskou volbu rozhodující, neboť za ně kandidáti získávají tzv. volitele.

Zeman zesměšnil Fialův kabinet, nazval ho vládou amatérů. A sklidil potlesk

Zeman zesměšnil Fialův kabinet, nazval ho vládou amatérů. A sklidil potlesk

Nemocí Česka je nekompetentnost vlády šířící se do dalších a dalších oblastí, řekl na dnešním semináři Evropa a svět 2030 pořádaném v Poslanecké sněmovně poslanci SPD bývalý prezident Miloš Zeman. Podle něj je kabinet odborně nekompetentní, je vládou amatérů. Lékem na tuto nemoc jsou svobodné volby, uvedl Zeman.

Přečíst článek

Reprízu prezidentského duelu z roku 2020 vyhlíží Američané se značnou nevolí. Biden je jako prezident velmi nepopulární a podle většiny voličů je ve věku 81 let příliš starý na výkon funkce. Trump zase kandiduje jako první obžalovaný exprezident v dějinách USA a nijak neustupuje od polarizující rétoriky, která provází jeho působení ve vrcholné politice.

Podle nových údajů agentury Ipsos asi dvě třetiny Američanů „unavuje vidět v prezidentských volbách ty samé kandidáty a chtějí vidět někoho nového“. Jen necelá pětina dotázaných však uvedla, že by k volbám nešli, kdyby byli hlavními kandidáty Biden a Trump.

„Štve mě představa, že neustále volíme menší zlo,“ řekla 56letá respondentka Kimberly Sofgeová žijící ve Washingtonu. „Opravdu mi přijde, že máme na víc,“ dodala.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme