Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aukce Tornádové víno. Peníze z ní půjdou na větrnou smrští poničené vinice

vinná réva
Pixabay
 luf
luf

RSBC a Nadace Via spouští projekt na obnovu malých moravských vinic zničených tornádem.

Reklama

Investiční skupina RSBC finančníka Roberta Schönfelda che podpořit vinařství z obcí Moravská Nová Ves a Hrušky, jejichž vinice zasáhlo v na konci června ničivé tornádo. Od každého z nich koupila stovky lahví, a poskytla jim tak okamžitou hotovost k provedení nejnutnějších plateb. Tato vína následně darovala do dobročinných aukcí, které přinesou další peníze na obnovu zničených vinic.

„Záběry z devastovaných vinohradů mne hluboce zasáhly. Moje rodina hospodaří s půdou již stovky let a dokážu si dobře představit zmar místních vinařů,” vysvětluje Robert Schönfeld, zakladatel a majitel skupiny RSBC. 

Série dobročinných aukcí pod názvem Tornádové víno bude probíhat pod Nadací Via. Jejím cílem je zapojit dárce z řad filantropů i široké veřejnosti, a získat tak další finanční prostředky pro poškozené.

Jan Grolich, hejtman Jihomoravského kraje

Hejtman Grolich: Škody po bouřkách na jihu Moravy půjdou do miliard

Škody po bouřkách, které ve čtvrtek zasáhly domy i auta na Břeclavsku a Hodonínsku, půjdou do miliard korun. Uvedl to jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Přečíst článek

„Vybrané prostředky z benefiční aukce budou přerozděleny mezi konkrétní vinaře. Mnozí z nich musí začínat téměř od začátku a obnova vinohradu trvá i několik let. Někteří z nich přišli doslova o střechy nad hlavou a bez pomoci dárců všechno sami nezvládnou,” uvádí ředitel Nadace Via Zdeněk Mihalco. 

První z aukcí je určena pro širokou veřejnost a bude probíhat on-line od 16. do 31. srpna na webových stránkách Alkohol.cz. Další akcí pak bude fyzická dražba vín, jež proběhne 23. září 2021 v rámci benefičního večera v Praze a budou se jí účastnit desítky filantropů z okruhu RSBC a Nadace Via. 

Česká investiční skupina RSBC vznikla v roce 1998 jako správce restituovaného majetku rodiny Schönfeldů. Orientuje se na investice do průmyslu, zemědělství komerčních a rezidenčních nemovitostí a nových technologií. 

Nadace Via je nezávislá česká nadace, která usiluje o to, aby lidé pečovali o své okolí a pomáhali druhým. Za svou existenci podpořila šest tisíc projektů a do komunitních a filantropických projektů investovala přes 400 milionů korun. 

Tornádo na jihu Moravy napáchalo stomilionové škody.

Škody po tornádu jsou ve stovkách milionů. Pomůže stát, kraje i lidé

Škody, které ve čtvrtek napáchalo na jihu Moravy tornádo, jsou ve stovkách milionů korun. Stát na pomoc obcím s obnovou majetku uvolní 420 milionů korun, lidem na obnovu zničeného bydlení nabídne až pět milionů korun, podnikatelům uleví od daní. Úřady práce už v obcích vyřizují mimořádné dávky lidem, mohou získat až 57 900 korun. Pomoc přislíbily i kraje. Lidé a firmy poslali na pomoc obcím už stovky milionů korun.

Přečíst článek

Šneci po burgundsku v Tuctu

V Míšeňské na Malé Straně to stále žije. Nově tam připravují šneky

Do Míšeňské nedaleko Karlova mostu netáhne jen barokní architektura, do turisticky atraktivní ulice míří i milovníci dobrého piva. Už od srpna si tam přijdou na své i ti, kteří dávají přednost vínu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme